Stvara unatoč multiploj sklerozi - Snježana Sagrić

Snježana Sagrić sa svojim radovima (V. BEGIĆ)
Snježana Sagrić sa svojim radovima (V. BEGIĆ)

U sklopu tjedna posvećenog multiploj sklerozi na pulskoj je tržnici proteklog vikenda svoje slike izložila i 39-godišnja Snježana Sagrić, jedna od oboljelih od te bolesti te članica Društva multiple skleroze Istarske županije. Premda zasigurno još mnogi drugi članovi te udruge imaju neke umjetničke afinitete, ovoga ćemo puta predstaviti Snježanu Sagrić, koja ima izraženu umjetničku crtu.

- Slikam još od osnovne škole, pohađala sam likovnu skupinu i oduvijek sam voljela crtati. Nakon osnovne škole završila sam srednju za odjevnog tehničara, jer je i to zvanje povezano s umjetnošću. Odmah po završetku srednje škole sam se zaposlila, ali i nastavila slikati, kao samouka. Nisam pohađala nikakve likovne tečajeve, ali čitala sam dosta literature o likovnosti, pohađam razne izložbe i ex tempore manifestacije, a izlagala sam na brojnim skupnim izložbama. To je moj način izražavanja, a i likovna pedagoginja Milanka Korovljev je pohvalila moj kolorizam, veli Sagrić.

Ističe da voli obilaziti Istru kada god joj prilike dozvole i crtati, ali i fotografirati, jer u zadnje se vrijeme sve više bavi i fotografijom.

- Izlete po Istri iskoristim i za umjetničko izražavanje, volim crtati, fotografirati i stalno nešto novo učim. Bavila sam se i glinamolom, ali ipak slikanje mi je velika ljubav, ističe Sagrić, u čijem je fokusu interesa u zadnje vrijeme i astrologija.

S bolešću se suočila vrlo hrabro, a multipla skleroza dijagnosticirana joj je 2003. godine. No, to nije umanjilo njezinu ljubav prema umjetničkom izražavanju. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter