Stručni i dostupni savjetovališni centar

S osnivanja udruge Communitas (S. ŠMALC)
S osnivanja udruge Communitas (S. ŠMALC)

Nakon 15 godina djelovanja, umaško savjetovalište za djecu, mladež i obitelj konačno je dobilo pravnu osobnost osnivanjem udruge Communitas, koja će odsad biti nositelj njegovih djelatnosti. Rezultat je to inicijative pokrenute još u veljači na okruglom stolu Multidisciplinarni pristup u psihosocijalnom radu, kada je među ostalim obznanjeno da na području Umaga živi i radi više mladih stručnjaka koji žele dati svoj doprinos i uključiti se u rad s korisnicima, za što bi formalan preduvjet trebao biti da savjetovalište dobije pravnu osobnost te se osigura prostor za njegov rad.

Prevencija i terapija

Na osnovu pozitivnih iskustava s udrugom Pružam ti ruku, gradska uprava je i ovoj inicijativi izašla u susret kako bi omogućila stručnjacima koji to žele i znaju, da mogu raditi na provođenju prvenstveno preventivnih programa i projekata, a zatim i onih terapeutskih. Udrugu će voditi predsjednica Lara Schiavuzzi, te Upravni odbor koji osim nje čine još: Sara Bradić Božić, Ružica Vuger, Maja Jagar, Sanja Hećimović Šestan, Suzana Đurić i Antonija Mijatović.

Misija udruge je promicanje i razvoj zdravog načina življenja te rad na očuvanju i poboljšanju mentalnog zdravlja građana Umaga i okolice. Udruga će ponuditi programe za sve dobne skupine građana, a samo neki od ciljeva Udruge su osnaživanje obitelji, unapređenje kvalitete odrastanja, prevencija rizičnih ponašanja djece i mladih, te pružanje adekvatne psihosocijalne podrške osobama koje se suočavaju s problemima ovisnosti i drugim psihološkim teškoćama.

Podrška i pomoć

Udruga Communitas želi postati stručni i dostupni savjetovališno-informativni centar za sve građane Umaga kojima je potrebna podrška i pomoć u rješavanju životnih problema, te punkt koji će poticati razvoj ljudskih potencijala i na cijeloj Bujštini.

Nakon osnivačke skupštine slijedi postupak registracije udruge, zatim osiguranje adekvatnih prostornih uvjeta za rad te definiranju prioriteta i izrada kvalitetnih projekata i programa s jasno definiranim ciljevima i obuhvatom ciljnih skupina kao krajnjih korisnika. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter