Stotinjak biciklista na rovinjskoj biciklijadi

Stotinjak biciklista na startu (M. MEDIĆ)
Stotinjak biciklista na startu (M. MEDIĆ)

Glavni gradski trg, Trg maršala Tita, i ove je godine bio startna pozicija za tradicionalnu biciklijadu u sklopu obilježavanja dana grada, a koju organizira biciklistička sekcija Društva sportskih rekreativaca Masera Bikers, pod vodstvom Bobana Memedovića.

Biciklijada se već tradicionalno odvija u sklopu obilježavanja Dana grada Rovinja i njegove zaštitnice svete Eufemije. Dvanaesti put zaredom ljubitelji prirode i vožnje biciklom mogli su na opušten način uživati u kulturno povijesnim i prirodnim znamenitostima grada koja se nalaze u njegovoj bližoj okolici.

Kako bi privukli što veći broj sudionika organizatori su se odlučili za laganu i nezahtjevnu trasu što se, uz naklonost vremena, pokazalo dobrim potezom jer je s trga krenulo sto biciklista. Najmlađi sudionici bili su 2006. godište: Andrej Jelenić i Stefan Suran, a najstariji 1934. godište Anton Mužina.

Itinerer se kretao uglavnom biciklističkom stazom Basilica na kojoj se nalaze brojne crkvice, kao i mostovi kojom je nekad prolazila željeznička pruga. U jednom su se trenutku odvojili pa su oni profesionalniji i spremniji krenuli prema vidikovcu Limskog zaljeva, potom Rovinjskom Selu, a ostatak je laganom vožnjom krenuo natrag prema gradu i glavnom gradskom trgu gdje su svi zajedno uživali u večeri na kojoj su podijeljene i sponzorske nagrade. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter