Štinjanci više nemaju ništa protiv festivalskih rampi

Festival donosi dobit cijelom Štinjanu (arhiva/D. MEMEDOVIĆ)
Festival donosi dobit cijelom Štinjanu (arhiva/D. MEMEDOVIĆ)

U štinjanskom mjesnom odboru održan je sastanak predstavnika organizatora festivala Dimension i Outlook te stanovnika ovog mjesta, na čijem se području festivali održavaju.

U samom uvodu predsjednik Vijeća MO-a Dušanko Babić naveo je da mu je drago što su organizatori ove godine došli Štinjancima čak mjesec dana ranije pojasniti kako teku pripreme za festival i kako će se organizirati privremena regulacija prometa.

Kako je naveo Vedran Meniga, jedan od čelnih ljudi u organizaciji Festivala, najveća promjena ove godine je inverzija festivala, odnosno činjenica da će se najprije održati Dimension, a onda Outlook festival.

Privremena regulacija prometa stupit će na snagu 25. kolovoza i trajati sve do 8. rujna. Regulacija će biti ista kao i protekle godine, s time da će jedna točka zatvaranja biti pomaknuta više prema selu, odnosno bit će na raskrižju ulica Puntižela i Trsine.

- Ovdje smo došli da bismo poslušali prijedloge Štinjanaca jer nam je namjera, s obzirom na velik broj festivalskih gostiju koji dolaze, osigurati mir i sigurnost, naveo je Meniga.

Nekoliko Štinjanaca koji žive u Ulici Trsine dali su prijedlog da se rampa pomakne još više prema selu, da bi im se osigurala dodatna sigurnost. "U našoj ulici ima šest kuća s 15-ero djece, strahujemo da se nešto ne dogodi, ulica je još uvijek neasfaltirana i ovdje hodočaste brojni 'divlji' taksisti koji vrebaju putnike", rekla je jedna od zabrinutih mama.

Jedna mlađa Štinjanka pitala je kako će se u te dane organizirati javni prijevoz navodeći da protekle godine nekoliko puta nije uspjela doći autobusom do posla jer su bili prekrcani pa za lokalne stanovnike uopće nije bilo mjesta. Meniga je naveo da su nekoliko puta razgovarali o tom problemu s gradskim prijevoznikom Pulaprometom.

- Iako to nije direktno naš posao, zapravo i jest naš problem jer se radi o našim gostima, stoga smo pokušali tražiti da se uvede 24-satni prijevoz od Štinjana do Pule da bi se linije rasteretile, no rekli su nam da su ograničeni brojem autobusa koje imaju i da to nije moguće.

Druga je opcija da se uvedu posebni autobusi za goste festivala. Na taj bi se način riješio i problem brojnih ilegalnih taksista koji ovuda operiraju, a svima ponudila kvalitetnija i sigurnija usluga prijevoza. Obje su opcije otvorene, no put do realizacije nije lak, naveo je Meniga. (B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter