Startala obnova novigradske Rivarele

Započeli radovi na novigradskoj Rivareli (Foto: Grad Novigrad)
Započeli radovi na novigradskoj Rivareli (Foto: Grad Novigrad)

Ovih je dana krenulo uređenje dijela javne plaže i šetnice na novigradskoj Rivareli koji će također obuhvatiti prostor sunčališta i prilaze moru, sadnju drvoreda i hortikulturno uređenje.

Sama se investicija sastoji od nekoliko cjelina, a u ovoj će se godini realizirati dvije faze. Do sezone će se urediti ulični prostor s obostranim drvoredom crnike, a nakon turističke sezone, pa do konca godine, dio sunčališta i prilaza u vodu, saznajemo iz Grada Novigrada. Cijeli će se prostor hortikulturno oplemeniti, a u narednim godinama planira se rekonstrukcija i dogradnja nekadašnje "klaonice" u plažnu građevinu ugostiteljskog karaktera s javnim sanitarnim čvorom, te izgradnja kupališnog mola koji će se na nju nadovezati.

Radove u prvoj fazi obavlja gradsko poduzeće Neapolis u okviru investicijskog održavanja, a potrajat će do 31. travnja. U dogovoru s Gradom, a uz pomoć Neapolisa, tamošnji će ugostitelji u vrijeme trajanja radova ukloniti postojeće nadstrešnice i sjenila, dok će se po njihovu završetku postaviti novi elementi zaštite od sunca primjereniji novom izgledu Rivarele. Izradu projektne dokumentacije, koja je ukupno koštala 380 tisuća kuna s PDV-om, u visini od 80-posto financiralo je Ministarstvo turizma. Ukupni investicijski zahvat vrijedan je 1,39 milijuna kuna. S obzirom na veličinu, složenost i financijsku kompleksnost zahvata radovi će se, kako smo već spomenuli, odvijati u fazama, a pritom Grad Novigrad očekuje pozitivan odgovor Ministarstva turizma na kandidirani projekt uređenja Rivarele.

U renoviranje plaže Rivarela Grad je krenuo kako bi estetski izgled i sadržaji plaže udovoljili novim potrebama turista i suvremenim trendovima, a uz uređenje plaže nametnula se potreba uređenja obližnjeg zelenog pojasa odnosno prostora ugodnog za šetnju, odmor u hladu, te daljnji razvoj pratećih turističkih i ugostiteljskih sadržaja. Potrebu za oplemenjivanju ovog dijela grada dodatno je potakla činjenica da se u neposrednoj blizini nalaze brojni privatni turistički apartmani u obiteljskim kućama, a posljednjih su godina uređeni ili se uređuju reprezentativni smještajni kapaciteti: Villa Lorena, aparthotel Rotonda i dizajn-butik hotel Rivalmare. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter