Stanari MO Arena složno protiv otvaranja kluba


Da otvaranje multimedijalnog Cargo kluba (kako ga je nazvao investitor) na području bivšeg skladišta HŽ Carga na pulskom željezničkom kolodvoru neće ići glatko, bilo je jasno otkako se u javnosti prvi puta pojavila informacija o njegovom otvaranju. Bilo je to još u ljeto prošle godine kada su okolni stanari doznali što se ondje namjerava otvoriti i kada su krenuli u "akciju".

Počeli su s prikupljanjem potpisa za peticiju kojom su, između ostalog, zatražili da se donese zabrana o otvaranju noćnog kluba i ograniči radno vrijeme, a sve radi sprječavanja, kako su rekli, noćne buke, devastacije, okupljanja alkoholiziranih ljudi podno njihovih prozora ili po obližnjim parkovima.

Isti scenarij i odlučan otpor okolnih stanara traje još uvijek, a kulminacija nezadovoljstva dogodila se preksinoć u prostorijama Mjesnog odbora Arena gdje se trebao održati sastanak investitora Enesa Ibrahimovića i članova Vijeća MO-a Arena. Na sastanak je međutim, došla još nekolicina stanara zahtijevajući da prisustvuju sastanku. Uz komentar da je nekorektno od stanara nenajavljeno "upasti" na sastanak, predsjednik MO-a Arena Klaudio Paljar ipak je dozvolio prisustvo samo pojedinim stanarima jer kako je rekao, zbog ograničenosti prostora. Već sama činjenica da nisu pozvani na sastanak o ovoj, za njih, vrlo važnoj temi, izazvala je ljutnju i ogorčenost stanara, predbacujući predsjedniku MO Arena da je trebao obavijestiti sve mještane koje spadaju pod MO Arena, tim više jer mu je uručena peticija o protivljenju otvaranja kluba koju je potpisalo 300 stanara.

- Namjera je bila da se prvo vijećnici upoznaju s projektom, a kasnije bi eventualno sazvali svojevrsnu tribinu mještana na kojoj bi se detaljno prezentiralo što će ondje biti, rekao je Paljar, objašnjavajući okupljenim mještanima zbog čega nije obavijestio sve stanare o sastanku s investitorom. Pokušavajući smiriti situaciju koja je, usput rečeno, na trenutke poprimala oblike žestoke svađe, Paljar je nekoliko puta pokušao prekinuti raspravu i dogovoriti datum kada će se projekt prezentirati svima zainteresiranima. U četvrtom navratu mu je to uspjelo, i zaključeno je da će u roku 10 dana dogovoriti javnu prezentaciju projekta Cargo kluba za sve zainteresirane stanare, a sve kako bi se upoznali sa namjerom investitora i pokušali naći nekakav kompromis s obzirom na evidentno protivljenje većine stanara koji žive oko željezničkog kolodvora. (Nera SOFTIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter