Srušena nelegalna kućica iznad Limskog kanala


Akciju uklanjanja bespravno sagrađenih objekata Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nastavilo je danas na području općine Vrsar, na lokaciji iznad Limskog kanala, gdje je srušena stara ali nedovršena kućica od 30-ak četvornih metara u zelenilu na Stanciji Crljenka, nedaleko od vrsarskog aerodroma.

Bager je rušio zidove i ploču, bez prozora i vrata, kao da su od papira te građevinski materijal ukrcavao na kamion. Počeli su se okupljati i znatiželjni turisti koji su sunčano jutro iskoristili za pješačenje ili vožnju biciklom ovdašnjim stazama. Radi njihove sigurnosti, ali i omogućavanja dovršetka posla bez smetnji, inspektor je naložio zaprječivanje pristupa toj lokaciji žutom trakom inspektorata.

U Općini Vrsar doznajemo da je taj napušteni objekt prije niz godina, možda čak i prije osnivanja općine, počeo graditi jedan, danas pokojni mještanin. Zemljište je općinsko pa je rješenje o uklanjanju, izdano 28. srpnja 2009. godine, ministarstvo dostavilo Općini koja se, s obzirom na okolnosti, žalila i nije preuzela obavezu uklanjanja objekta niti snošenja njenih troškova. Žalba je prihvaćena, potvrdio nam je načelnik Franko Štifanić.

Objetk je izgrađen u zaštićenom području na obroncima Limskog kanala. Budući da investitora više nema, upitno je hoće li netko drugi državi podmiriti troškove ovog rušenja.

Akcija uklanjanja bespravno podignutih objekata u srijedu bi se trebala nastaviti na području Rovinja. (K. FLEGAR, snimila J. PREKALJ) 


Podijeli: Facebook Twiter