Sponza: Švraka se priprema za izbore unutar HNS-a

Giovanni Sponza (M. ANGELINI)
Giovanni Sponza (M. ANGELINI)

Nakon što je prvi istarski HNS-ovac Ranko Švraka obznanio da je zbog neslaganja u daljnjem vođenju županije "pukla ljubav" između te stranke i IDS-a na regionalnoj razini, svoj je komentar dalo vodstvo IDS-a.

- Izjava Ranka Švrake nema nikakve veze s IDS-om, već Švraka za sebe i svoje istomišljenike gradi poziciju za predstojeće izbore unutar HNS-a, ali i za nadolazeće parlamentarne izbore. IDS je svoje unutarstranačke izbore proveo odgovorno i mudro. Isto želimo i HNS-u, kaže glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza.

Upitan slaže li se sa Švrakinom tvrdnjom da Istra ne može funkcionirati gore nego što je danas, Sponza je decidiran te kaže da je Istra ispred svih ostalih regija.

- Svi relevantni podaci jasno i nedvojbeno demantiraju Ranka Švraku. U Istri je nezaposlenost upola manja nego u Hrvatskoj, a Istarska županija je najviše sredstava povukla iz EU fondova. U Istri je prosječni osobni dohodak veći za čak 35 posto u odnosu na hrvatski prosjek, a za razliku od ostalih regija u Hrvatskoj, u Istri je veći izvoz od uvoza. Valja napomenuti i da je Istra najuspješnija turistička regija, koja stvara svaku treću kunu u turizmu i koja najviše pridonosi punjenju proračuna. Bez obzira na to, nastavit ćemo i dalje intenzivno raditi kako bi situacija bila još bolja, rekao je Sponza.

- Kao stranka svjesni smo izazova vremena u kojem živimo gdje se krizi ne nazire kraj. Usredotočeni smo na zaštitu i unaprjeđenje standarda i kvalitete života svih građana Istre. Također, usredotočeni smo na programe, projekte i investicije i to na svim razinama, a koje stvaraju dodanu vrijednost zajednici, zadržavaju postojeća i otvaraju nova radna mjesta, zaključio je Sponza. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter