Sponza: Neka Kajin konačno pokaže dokaze

Giovanni Sponza (N. LAZAREVIĆ)
Giovanni Sponza (N. LAZAREVIĆ)

Nakon što je naš list danas objavio izvještaj s konferencije za novinare Istarskih demokrata na kojoj je predsjednik te stranke i saborski zastupnik Damir Kajin praktički javno optužio rovinjsku vlast za navodnu korumpiranost u svezi zemljišta, svoj je stav iznio gradonačelnik toga grada i saborski zastupnik Giovanni Sponza.

Kajin je u svojoj izjavi rekao kako su gospoda iz gradske uprave navodno upetljani u sumnjive poslove oko deurbanizacije zemljišta od kojeg je navodno trebao kupiti brat bivšeg izraelskog predsjednika Simona Peresa. Kajin je rekao kako su navodni "poštari" iz Zagreba došli u Rovinj i tražili od prodavateljice Marije Kapetanke oko 600 tisuća eura za ponovnu urbanizaciju 32, hektara vrlo atraktivnog zemljišta između Mirne i rovinjske bolnice. Gradonačelnik Sponza ističe da Kajin nastavlja sa svojim besmislenim izjavama.

- Vezano uz sadržaj i navode iznesene na konferenciji za novinare Istarskih demokrata objavljene u Glasu Istre 20. kolovoza ove godine, a što su prenijeli i naši drugi mediji, ističem kako Kajin i dalje nastavlja sa svojim besmislenim izjavama. Dok je političara poput Kajina, Hrvatska nikada neće izaći iz teške gospodarske krize u kojoj jest, a ono što je još važnije - neće izaći iz krize morala. Osobno o navedenim tvrdnjama nemam nikakvih saznanja. Stoga, očekujem da najkasnije u roku od 24 sata Kajin izađe s imenima i prezimenima osoba koje su, prema njegovim navodima, činile inkriminirane radnje. Ujedno poručujem Kajinu da, što se mene osobno tiče, nije vrijedan tužbe. Naime, trud vrijeme i novac za ovo potonje daju se pametnije i korisnije utrošiti u rješavanje životnih pitanja jedne zajednice kao što su dječji vrtići, dječja igrališta, škole i slično. Prije nekoliko mjeseci - svi se mi u Rovinju toga dobro sjećamo - Kajin je održao konferenciju ispred tvornice Mirna. Rezultat tih aktivnosti jest da je Mirna izgubila izvoznički broj, a te njegove neodgovorne radnje dovele su do toga da je zatražen postupak stečaja nad Mirnom. Toliko o (ne)odgovornosti i (ne)odgovornom ponašanju prema građanima Istre. Držim da je vrijeme da Kajin više prestane s objedama i praznim insinuacijama i da konačno izađe sa konkretnim dokazima, jer istarska javnost i istarski građani zaslužuju toliko poštovanja, zaključuje Sponza. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter