Spar na Verudi preuzima plavi market?

Plavi market zjapi prazan (D. MEMEDOVIĆ)
Plavi market zjapi prazan (D. MEMEDOVIĆ)

Uređenje Trga kralja Tomislava, koje je u tijeku, koje bi trebalo biti okončano uoči turističke sezone, nakon više desetljeća zapuštenosti najveću površinu na Verudi pretvorit će u ugodnu zonu. Tome će svakako pridonijeti i uređenje platoa tržnice, najavljeno za sljedeći mjesec, čime bi se zaokružila cjelina zone kojoj, osim Verudeža, prema procjenama gravitira čak 20 tisuća građana. No, da bi se cjelina uistinu "zaokružila" mnogi se Verudeži nadaju da će u funkciji ponovni biti popularni "plavi market" nekadašnjeg posrnulog pulskog prehrambenog diva Puljanke.

Nakon trga i tržnice nedostaje market

Nakon "praznine" na policama posljednjih godina svi koji su ga pohodili proteklih godinu dana naišli su na zatvorena vrata zbog poznatog posrtaja pulske prehrambene tvrtke. U međuvremenu javnost se često zabavljala koji bi novi prehrambeni brend mogao ući u prostore i tržnici na Verudi dati novi život. Dugo se vremena spominjalo da će market gotovo sigurno preuzeti Konzum, međutim, to nikako da se ostvari. Čini se, nakon učestalih medijskih natpisa o krizi u Agrokoru, da od toga neće biti ništa. No, nadu Verudežima pružile su posljednje informacije prema kojima bi se "plavi market" ponovno otvorio za kupce, a za njega je, navodno zainteresiran novo lice, od rujna prošle godine, na pulskom tržištu Interspar, odnosno Spar. Trenutno Spar ima prvi hipermarket u Istri Interspar u Pula City Mallu, a intencija mu je širiti se na ostatak grada.

I to sve bez obzira što je Spar nedavno preuzeo Billu, te od 1. travnja počinje raspolagati s dosadašnjim prostorima Bille. Želja mu je, što čini već po Zagrebu, otvoriti svoje trgovine i po ostalim kvartovima gradova i stoga bi "plavi market" vjerojatno bio idealno "prvo rješenje" u tom naumu.

- Za sada jedini market Interspara u Puli ostaje onaj u trgovačkom centru Pula City Mall. Doduše, moramo priznati da Spar uistinu po Puli traži, i jako je zainteresiran, prostore površine od 400 do 1.200 četvornih metara kako bi u njima otvorio svoje super markete, ali za sada onaj u City Mallu ostaje jedini, odgovorili su nam iz Spara.

Spar traži prostore po Puli

Nema sumnje da bi, koja god prehrambena tvrtka preuzme "plavi market" na Verudi, uložila sredstva u njegovu obnovu i time dala potpunu sliku cijeloj zoni koja se trenutno uređuje. Primjerice, u opremanje Interspar hipermarketa u Pula City Mallu uloženo je više od 25 milijuna kuna, a korištena je najmodernija tehnologija, dok je u hipermarketu zaposleno stotinjak ljudi. Usto je Spar uspostavio dobre poslovne odnosa s lokalnim firmama poput, primjerice, Istarske pivovare, Vinicola vinarija, Puljanka-Brionka, Pisiniuma, Zigantea, Marija tjestenina i Špin sireva. Već prilikom otvaranja hipermarketa predsjednik uprav Spara Helmut Fenzl najavio da će nastaviti svoje širenje prodajne mreže u Istri, pogotovo sa SPAR supermarketima koje planiraju otvarati u gradskim četvrtima, pa se spominjanje preuzimanja "plavog marketa" na Verudi može gledati i u tom kontekstu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter