Spajaju se dva najznačajnija gradska odjela

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Grad Pula možda neće osnovati "Pulski holding" i objediniti pojedine gradske tvrtke, ali zato će od 1. rujna objediniti dva najznačajnija gradska Upravna odjela - Upravni odjel za prostorno uređenje i Upravni odjela za komunalni sustav i imovinu. Riječ je o odjelima koje su do sada vodili pročelnici Giordano Škuflić i Damir Prhat, a naziv novog gradskog odjela bit će Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu.

Objedinjavanje cjelokupnog procesa

Ovakav potez nije novost u radu gradske uprave jer se prije par godina isto učinilo oformivši Upravni odjel za društvene djelatnosti kada je u njega spojeno par odjela i odsjeka (sport, obrazovanje, socijalna skrb, tehnička kultura, predškolski i školski programi, itd…).

Odgovarajući o zaboravljenoj ideji osnivanja Pulskog holdinga gradonačelnik Boris Miletić prije koji dan nam je istaknuo da Grad Pula poduzima mjere kako bi i održao standard te kako građani ne bi bili zakinuti za programe i usluge koji se financiraju iz proračuna.

- Sukladno zakonu, organizacijskim i financijskim mogućnostima, nastojat ćemo ubuduće razviti još novih modela i mjera poslovanja koje će omogućiti daljnju uštedu, kako za proračun Grada Pule, tako i za naše građane, rekao nam je prije koji dan Miletić, a ovo spajanje dva najznačajnija gradska odjela zasigurno je jedan od tih koraka.

U pojašnjenju odluke o spajanju navodi se da Grad Pula konstantno radi na racionalizaciji rada svojih upravnih tijela sve u cilju postizanja bolje efikasnosti poslovanja. Ovakvim novim ustrojstvom i djelokrugom upravnih tijela želi se postići objedinjavanje cjelokupnog procesa međusobno povezanih aktivnosti od prostornog planiranja, uređenja naselja pa sve do upravljanja imovinom Grada.

Od 1. rujna, dakle, ustroj upravnih tijela Grada Pule bit će: Ured Grada, te upravni odjeli za financije i opću upravu; za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu; za društvene djelatnosti; za kulturu, te službe za zastupanje Grada i za unutarnju reviziju.

Natječaj za pročelnika

Nakon donošenja odluke o novom ustrojstvu upravnih tijela gradonačelnik će donijeti posebnu odluku kojom će, do imenovanja pročelnika novog odjela temeljem raspisanog javnog natječaja, privremeno ovlastiti osobu za obavljanje poslova iz djelokruga rada pročelnika. Za sada još nije poznato tko će biti v.d. pročelnik novog odjela do okončanja natječaja, da li Škuflić ili Prhat, ili, pak, neko treće ime.

Inače, uz novi odjel Pravilnikom o unutarnjem redu novoustrojenog odjela uredit će se unutarnje ustrojstvo upravnog tijela, nazivi i opisi poslova radnih mjesta, stručni i drugi uvjeti za raspored na radna mjesta, broj službenika i namještenika koji obavljaju poslove na pojedinim radnim mjestima te druga pitanja od značaja za rad upravnog tijela i upravljanje poslovima. Temeljem navedenog pravilnika obavit će se preuzimanje službenika iz dosadašnjih odjela. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter