Slovencima najbolja vrsarska Valkanela

Kamp Valkanela  (Arhiva)
Kamp Valkanela (Arhiva)

U okviru 10. Kongresa hrvatskog kampinga, koji se ovog tjedna održao u Svetom Martinu na Muri dodijeljen je niz priznanja istarskim kampovima. Tako je slovenski kamping internetski portal www.avtokampi.si dodijelio nagrade najboljim kampovima - Naj kamp Adria. U izboru je sudjelovalo više od 200 kampova koji su tijekom cijele sezone sakupili više od 34.000 glasova.
 
U kategoriji većih kampova u Istri na prvom se mjestu smjestio Maistrin kamp Valkanela iz Vrsara, a slijedi ga porečki Camping Resort Lanterna Valamar Riviere sa svojim obnovljenim bazenima, tematskim mobilnim kućicama i glamping šatorima te uređenom pješčanom plažom. Na trećem je mjestu kamp Zelena Laguna tvrtke Plava laguna iz Poreča. 
 
U kategoriji nudističkih kampova Jadrana prvo mjesto zauzeo je Maistrin kamp Koversada iz Vrsara, drugo Valalta iz Rovinja, a treće Valamarov naturistički kamp Solaris. Kamp Ulika iz Rovinja proglašen je najboljim malim kampom, drugo mjesto zauzeo je Kranjski kamp iz Premanture, a treće kamp Puntica iz Funtane.
 
Na ovom su kongresu dodijeljene nagrade i Kamping udruženja Hrvatske (KUH). Camping Resort Lanterna dobio je priznanje INOVACAMP 2016 za inovativan koncept glamping ponude te priznanje - "Best Camping 2016" - koje dodjeljuju najveći njemački i nizozemski autoklubovi ADAC i ANWB. Priznanje INOVACAMP 2016. dobio je i kamp Park Mareda u Novigradu, i to za Mirami edutainment, inovativan koncept spoja animacije i smještaja. Priznanje je preuzela direktorica kampa Giuliana Marunica Krulčić koja je izrazila zadovoljstvo što je struka prepoznala kvalitetu i inovativnost projekta koji je ove sezone razvijen u Aminessu, poručuju iz tvrtke Laguna Novigrad koja upravlja ovim kampom. 
 
U svom priopćenju ističu da je Mirami edutainment program njihovih hotela i kampova trenutno najnapredniji animacijski program za najmlađe uzraste u turističkom sektoru u državi. 
 
Radionice i tečajevi podijeljeni su u nekoliko kategorija koje pokrivaju područje prirodnih znanosti; kemije, biologije, robotike, fizike i informatike. Tzv. open end koncept igara omogućuje djeci da uz vođenje mentora sama sudjeluju u čitavom procesu kreiranja i planiranja ishoda igre čime se dodatno potiče inovativnost i uključenost u proces, poručuju iz Lagune Novigrad. 
 
Nagradama se okrunio i jedan od najmlađih istarskih kampova - Polidor kraj Funtane. Ovaj mali kamp dobio je nagradu u kategoriji najboljih novih kampova (selekcija Croatia`s Best Campsites). Također i ovaj je kamp dobio nagradu za inovativnost (Inovacamp 2016.), i to za inovativan koncept pružanja personalizirane i visokokvalitetne usluge. Poseban certifikat za kampove dostupne osobama s posebnim potrebama Village for all (V4A) dobili su porečki kamp Naturist Resort Solaris te pulska Stoja tvrtke Arenaturist. 
 
Kamping udruženje Hrvatske dodijelilo je Valamarovim kampovima Orsera, Istra, Solaris, Marina, Ježevac, Zablaće, Bunculuka, Camping Resort Krk i Camping Resort Lanterna nagradu "Croatia Best Campsites 2017". (B. BAN)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter