Slobodan Vugrinec više nije motovunski vijećnik

(M. RIMANIĆ)
(M. RIMANIĆ)

Slobodan Vugrinec više nije vijećnik u motovunskom Općinskom vijeću. Nakon izvješća Mandatno-verifikacijske komisije, koja je na temelju policijskog izvješća, utvrdila kako Vugrinec nema prebivalište u Movotovun već u Vrsaru, vijećnici su svojom odlukom donijeli rješenje kojim mu je prestao vijećnički mandat.

Budući da nije nazočio sjednici Vugrinčevo je pismo vijeću pročitao Marčelo Kaligari. U njemu Vugrinec piše kako je nakon donošenja novog Zakona o prebivalištu bio svjestan da će morati odjaviti prebivalište u Motovunu.

Dodajući, kako je u međuvremenu načelnik Općine Motovun podnio prijavu MUP-u što je ubrzalo proceduru odjave prebivališta. U raspravi je Efrem Močibob načelnika Tomislava Pahovića upitao namjerava li prijaviti i ostale koji imaju prebivalište u Motovunu, a žive negdje drugdje. Pahović mu je odgovorio kako nikog nije prijavio, već je od MUP-a zatražio provjeru podataka o Vugrinčevom prebivalištu, a Policija je postupila po službenoj dužnosti.

Vijeće je prihvatilo izvješće o polugodišnjem izvršenju općinskog proračuna koji je za ovu godinu bio planiran u iznosu od 21,8 milijuna kuna, a u prvih šest mjesec ostvarena su 2,4 milijuna kuna.   (M. RIMANIĆ)                                                                                  

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter