Skitača - vrh "dobre kapljice"

Svi nagrađeni - najbolja je malvazija Josipa Siljana iz Šegotići i teran barrique Srećka Kosa iz Šumbera
Svi nagrađeni - najbolja je malvazija Josipa Siljana iz Šegotići i teran barrique Srećka Kosa iz Šumbera

Na 9. smotri vina istočne Istre, održanoj na Skitači, najbolje ocjene, vrijedne zlatnih medalja, u kategoriji bijelih dobila je malvazija Josipa Siljana iz Šegotići kraj Krnice, a u kategoriji crnih teran barrique Srećka Kosa iz Šumbera. Predstavilo se 27 vinara s po 22 uzorka crnih i bijelih vina, koja su se mogla kušati u Christas Haus i Čiketovoj kući.

Prvi put u devet godina ova priredba ponudila je i vina najpoznatijih istarskih vinara, koja su degustirana u Planinarskom domu. Kuriozitet smotre počiva u činjenici da nije bilo eliminiranih vina, što potvrđuje značajan pomak u kvaliteti "dobre kapljice" ovog dijela Poluotoka. Jedinstven ambijent Skitače, jedne od najviših kota Labinštine, privukao je brojne posjetitelje, među kojima i podosta turista.

Nastupili su pjesnici Nikola Šumberac iz Labina i Branko Valić iz Raklja te članovi raškog RKUD-a Rudar, a u noćnim satima publiku je glazbom za ples zabavljao Amaro Bend. U kušaonicama je, izvodeći swing glazbu, posebnu atmosferu stvorio Alex. Pokrovitelj i organizator manifestacije bila je Turistička zajednica Raše, a supokrovitelj Općina. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter