Širi se koalicija: Flega podržavaju i seljaci

Sporazum su potpisali Željko Pavčić, Moreno Zuban, Valter Flego i Tedi Chiavalon (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Sporazum su potpisali Željko Pavčić, Moreno Zuban, Valter Flego i Tedi Chiavalon (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Valter Flego, kandidat IDS-a za župana, dobio je danas podršku Hrvatske seljačke stranke (HSS) koja se pridružila koaliciji IDS-HNS-Zeleni-BDSH u zajedničkom nastupu na lokalnim izborima. Glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon veli da ta podrška ima još veću težinu jer stiže u trenutku IDS-ovog protivljenja Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, koji će tvrdi, trajno ugroziti opstanak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u Istri i ostatku Hrvatske.

-I ranije smo upozoravali da se zakonom pogoduje isključivo velikim proizvođačima, dok će oni mali biti na gubitku. Tako se lako može dogoditi da bilo koja poljoprivredna tvrtka iz Osijeka dobije poljoprivredno zemljište u Rovinju, Poreču ili Buzetu. To što će se zemljištem upravljati iz Agencije u Zagrebu, dodatno je nazadovanje u demokratskim procesima i decentralizaciji, upozorio je Chiavalon i dodao da mu je drago što je HSS to prepoznao i s njima ušao  u partnerstvo.

Predsjednik HSS-a Istre Moreno Zuban veli da su se koaliciji priključili zbog poznatih IDS-ovih zalaganja u razvoju poljoprivrede i turizma ali i zbog toga, što je njihov kandidat za župana Valter Flego najkompetentniji. -Flego i u svom programu ima smjernice koje podržavamo i nadamo se da ćemo uspješno raditi na boljitku Istre.

-U Istri godinama ulažemo velike napore za poboljšanje položaja poljoprivrednika, kazao je Flego, rekavši da se u Istri možda ne može konkurirati s količinom proizvoda, ali svakako može s njihovom izvrsnošću. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter