Sezona još nije gotova


Kako smo se približili kraju kolovoza, tako se i bliži kraj turističke sezone. Lijepo vrijeme nas ne napušta, neki turisti polako odlaze, no ima i onih koji su svoj godišnji odmor sačuvali za zadnji vikend tzv. ''špice sezone''. Uputili smo se na granični prijelaz Kaštel i tamo su nas dočekale, kao što smo i pretpostavili, velike kolone. Otvorene su bile po tri trake u oba smjera, a granična policija regulira promet na najbolji mogući način. Turisti iz raznih zemalja strpljivo čekaju da se vrate svojim domovima, dok druge tek čeka godišnji odmor.

Uz veliki broj odlazaka, iznenađujuće velik je i broj ulazaka u zemlju. Razgovarali smo s njemačkom obitelji koja drugu godinu za redom ljetuje u Novigradu. Oduševljeni su ljepotom ovog gradića.

- U subotu od 8 sati ujutro izuzetno je jak ulaz i izlaz iz Hrvatske. Promet u oba smjera je otprilike podjednak. Očekivali smo jak izlaz, mada razveseljava i ulaz. Poduzimamo sve mjere zajedno sa slovenskom policijom. Sve se poduzima da bude što manje čekanja i da promet bude što brži i što sigurniji - navodi Boban Robert Paulović, pomoćnik načelnika za graničnu kontrolu.

Od Paulovića također doznajemo da je u kolovozu promet putnika bio dnevno jak, te da je suradnja između slovenske i hrvatske granične policije tekla jako dobro, kako kaže, profesionalizam je na razini.

U subotu je do podneva na sva tri granična prijelaza, Kaštel, Plovanija i Požane, ukupno u zemlju ušlo 33.021, a izašlo 25.475 putnika. Promet je pojačan na Istarskom ipsilonu i tunelu Učka, a prometne su ophodnje pojačane kako bi se gužve smanjile i kako bi sva tri granična prijelaza bila podjednako opterećena, doznajemo od glasnogovornice PU Istarske, Nataše Vitasović. (Tea GRGIĆ, Snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter