Severina u Poreču, a Gibonni i prijatelji u Puli

Ovako je pulski Forum ušao u godinu na odlasku (Manuel ANGELINI)
Ovako je pulski Forum ušao u godinu na odlasku (Manuel ANGELINI)

Porečani i njegovi gosti Novu će godinu dočekat uz nastup popularne Seve nazionale koja će se na pozornicu smještenu na središnjem Trgu slobode popeti na Staru godinu oko 23 sata.

Točno u ponoć slijedi čestitka uz zdravicu, a zatim će Severina publiku nastaviti zabavljati do 1 sat u novogodišnjoj noći. Njezin će koncert, besplatan za publiku, s pratećim bendom koji broji 16 članova biti najskuplji u širem okruženju, a trošak od 50 tisuća eura u četvrtinskom će udjelu financirati Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča te turističke tvrtke Valamar Riviera i Plava laguna. Na istom će se trgu dan ranije, 30. prosinca u 17 sati, održati javno izvlačenje novogodišnje lutrije Društva invalida Poreč, dok će se na Badnjak od deset do podne građanima besplatno dijeliti vino i bakalar.

Na pulskom Forumu doček Nove 2015. godine obogatit će nastup niza poznatih glazbenika predvođenih Gibonnijem, a još će zapjevati Ivana Husar, Urban, Davorin Bogović te predgrupa Le monde. Sve će završiti tradicionalnim novogodišnjim vatrometom kojeg sponzorira Turistička zajednica Grada Pule. Honorar glazbenika za novogodišnji nastup isplatit će se sponzorskim sredstvima, kažu iz odsjeka za informiranje Grada Pule. Troškovi organizacije svih ostalih programa (više od 150 različitih manifestacija) iznosit će oko 300 tisuća kuna.

Obiteljski dan u Umagu 28. prosinca

U Rovinju će se uoči Nove godine održati komercijalni petodnevni koncertni festival "Rovinj Music Festival" u šatoru na Valdibori. U subotu 27. prosinca nastupa Pier Foschi, RMF band i rovinjska škola bubnjeva, u nedjelju Silente i S.A.R.S., pa u ponedjeljak We Stand United i Psihomodo Pop. Dan uoči Silvestrova nastupa The Night Express Band, The Positive Creative World s Kristianom Terzićem i Žene Balkana u sastavu Tamara Obrovac, Bilja Krstić i Amira Medunjanin, dok na Staru godinu svira Dream project. Od gastronomskog programa spomenimo program "Blagdani u Kući batane" na Trgu maršala Tita koji započinju 20. prosinca. Do Sveta tri kralja nudit će se fritule, fjoki, biškoti, čaj i kuhano vino te delicije iz kužine kuhara Sergia.

U Umagu će posjetitelje na Trgu slobode uoči ulaska u 2015. godinu zabavljati Night Express band koji sa svirkom započinje na Silvestrovo u 22.30 sati, a nastavlja odmah nakon vatrometa u ponoć. Njihov nastup će umaški TZ i Grad koštati 65 tisuća kuna, dok će cjelokupni božićno-novogodišnji program "Umagičnih blagdana" koji traje od 4. prosinca do 2. siječnja koštati oko 200 tisuća kuna. U financiranju programa uz spomenute sudjeluju Istraturist Umag, Casino Cezar i umaški ugostitelji. Dan ranije, u utorak 30. prosinca, na istom će trgu nastupiti Ricardo Luque i prijatelji. Iz prosinačkog umaškog programa izdvajamo Obiteljski dan 28. prosinca kada će se cjelodnevnim programom predstaviti brojne lokalne udruge, dok će se božićni sajam u Prvosvibanjskoj i Trgovačkoj ulici održati od 19. do 24. prosinca. Dočeka Nove u organizaciji Grada Labina neće biti, ali zato Labinjani svakodnevno imaju mogućnost klizati se besplatno (od 13 do 15 sati) ili po promotivnim cijenama na klizalištu pokraj labinske Osnovne škole Matije Vlačića sve do 28. prosinca. Većina prigodnih manifestacija održat će se upravo na klizalištu, a ostali u labinskom kinu. Iz programa se može istaknuti humanitarna akcija "I ja imam srce" u sklopu koje će se 19. prosinca s početkom u 17.30 sati izvesti nagrađena kazališna predstava "Ispeci, pa reci" Kazališta slijepih i slabovidnih "Novi život". Akcijom se prikupljaju sredstva za opremanje senzorne sobe u labinskom Centru "Liče Faraguna".

Veliki šator na buzetskoj Mašimovoj škuji

U Pazinu također neće biti organiziranog dočeka Nove na središnjem trgu, ali će zato Neno Belan i grupa Fiumens na Božić održati koncert s početkom u 20.30 sati besplatan za publiku. Nastup će zajednički platiti Grad Pazin (15 tisuća kuna) i pazinski ugostitelji (10 tisuća kuna). Na pazinskom božićnom sajmu od 18. do 24. prosinca dvadesetak će prodavača nuditi kuhano vino, fritulice, med, maslinovo ulje, kolače, domaću paštu, božićna drvca i ukrase, rukotvorine itd.

Organiziranog javnog dočeka Nove godine neće biti ni u Buzetu, a za prosinačke programe Buzet iz gradskog proračuna izdvaja 25 tisuća kuna. Ipak, u velikom šatoru na buzetskoj Mašimovoj škuji u organizaciji privatne buzetske agencije na Božić će se održati koncerti Koktelsa i Fun Box-a, dva dana kasnije nastupa Jole i Nočni skok, a prvog dana Nove godine buzetsku će publiku zabavljati svuda prisutni Night Express band. Kažimo još da će se na središnjem novigradskom trgu od 18. do 23. prosinca svakodnevno održavati prigodne priredbe lokalnih udruga koje će pratiti božićni sajam. (Anđelo DAGOSTIN)

U Istri za blagdane

Pula

Gibonni, Ivana Husar, Urban, Davorin Bogović

Poreč

Severina

Rovinj

Pier Foschi, RMF band i rovinjska škola bubnjeva, Silente i S.A.R.S., We Stand United i Psihomodo Pop

Umag

Night Express band, Ricardo Luque

Pazin

Neno Belan i grupa Fiumens

Buzet

Koktels i Fun Box, Jole i Noćni skok


Podijeli: Facebook Twiter