SDP Umaga:Plan uređenja sprječava apartmanizaciju

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Odgovarajući na priopćenje umaškog IDS-a o Prijedlogu izmjena i dopuna DPU naselja Zambratija, gradski odbor umaškog SDP-a poslao nam je svoje priopćenje u kojem se tvrdi da se izmjenama ovog prostornoplanskog dokumenta potiče razvoj turizma, a sprječava apartmanizacija.

Tvrdnje koje posljednjih dana prenose mediji da je gradonačelnik Umaga pokrenuo izmjene i dopune DPU-a naselja Zambratija, koje navodno "sadrže niz dugoročno katastrofalno štetnih rješenja za područja obuhvata", u priopćenju umaškog SDP-a nazivaju se nestručnim, neutemeljenim i zlonamjernim, a nasuprot tome umaški SDP smatra kako je ovaj prijedlog kvalitetan jer se njime potiče razvoj turizma, ne samo Zambratije, nego i cijelog grada.

U obrazloženju ovih tvrdnji umaški SDP-ovci u svom priopćenju navode kako se predloženim rješenjima u području obuhvata plana omogućava razvoj brojnih turističkih sadržaja, a posebno gradnja malih obiteljskih hotela do 80 ležajeva, i to u skladu s važećim propisima, nasuprot apartmanizaciji koju je forsirala i omogućila ranija IDS-ova vlast. Prijedlogom plana također se dopušta izgradnja obiteljskih kuća s maksimalno četiri stana, što je čvrsta brana protiv apartmanizacije, poručuju također iz umaškog SDP-a, i nasuprot IDS-ovim tvrdnjama ističu kako se izmjenama omogućava izgradnja obalne šetnice, biciklističke staze i prometnica kroz naselje, što sve skupa omogućava još bolji i otvoreniji pristup moru. U nastavku priopćenja umaškog SDP-a slijede i oštriji tonovi: "Žestoki istupi članova umaške podružnice IDS-a nas uopće ne čude jer su u pravilu najglasniji onda kada štite interese bogatih i utjecajnih pojedinaca, nasuprot interesu zajednice". (D. ŠIŠOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE
 


Podijeli: Facebook Twiter