SDP predstavlja Licula kao kandidata za gradonačelnika

Danijel Ferić (stoji) i Mauricio Licul (drugi slijeva) u Gradskoj vijećnici (D. ŠTIFANIĆ)
Danijel Ferić (stoji) i Mauricio Licul (drugi slijeva) u Gradskoj vijećnici (D. ŠTIFANIĆ)

U prostorijama pulskog ogranka SDP-a u utorak će se predstaviti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Pule na skorašnjim lokalnim izborima koji će se održati u svibnju. Kandidata će predstaviti potpredsjednik SDP-a Hrvatska i saborski zastupnik Peđa Grbin, predsjednik HSU-a i saborski zastupnik Silvano Hrelja, predsjednik županijskog ogranka SDP-a Istarske županije Vili Bassanese te predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić. Iako još uvijek neslužbeno, sa sigurnošću možemo potvrditi da će kandidat koalicije SDP-HSU zasigurno biti dosadašnji nezavisni gradski vijećnik Mauricio Licul, nekadašnji istaknuti vijećnik Ladonje, koja se ugasila.

Dogovoreno s Bernardićem

Ovakva vijest nije iznenađenje s obzirom da je predsjednik SDP-a Davor Bernardić, prilikom nedavnog dolasku u Istru na sastanku s istarskim SDP-ovcima, dogovorio da će SDP-ov kandidat za župana biti ex eurozastupnik Marino Baldini, a za gradonačelnika Pule Mauricio Licul.

Licul je pulskoj javnosti poznat kao doktor znanosti u području energetike i nezavisni vijećnik u pulskom Gradskom vijeću, gdje je izabran s liste Ladonje, odnosno Nezavisne liste Plinija Cuccurina.

Kao razlog kandidiranja Licula u SDP-u objašnjavaju time da s njime jako dobro surađuju u Gradskom vijeću te da je riječ o kandidatu koji je vrlo aktivan (iako na posljednje sjednice Gradskog vijeća nije dolazio), a koji je prepoznatljiv u pulskoj javnosti. Doduše, s obzirom na Peđu Grbina, najpoznatijeg pulskog SDP-ovca, ovakva odluka o kandidiranju Licula, ipak jest iznenađenje. Međutim, zauzetost saborskim obvezama i ulogom u predsjedništvu stranke zasigurno je imala utjecaja da Grbin ne bude kandidat, a vjerojatno i poraz na prošlim lokalnim izborima za gradonačelnika kada je Grbin izgubio utrku od dotadašnjeg i aktualnog gradonačelnika Borisa Miletića.

Javnost je vjerojatno očekivala da će nakon Grbina SDP zasigurno kandidirati predsjednika pulskog SDP-a Danijela Ferića, donedavnog predsjednika uprave Hrvatske lutrije, također aktualnog gradskog vijećnika, međutim, potvrđeno nam je da se to neće dogoditi. O razlozima će se saznati u utorak na predstavljanju Licula. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter