SDP: Dosta je bilo klijentelizma u Gradu Rovinju

Klaudio Poropat, Riccardo Bosazzi i Eda Kalčić (P. GREGOROVIĆ)
Klaudio Poropat, Riccardo Bosazzi i Eda Kalčić (P. GREGOROVIĆ)

Dosta je bilo klijentelizma u Gradu Rovinju, naglasila je Eda Kalčić, predsjednica rovinjskog SDP-a i gradska vijećnica na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Puli. Upitana da navede imena onih prema kojima se gradska vlast ponaša klijentelistički odgovorila je da su to tvrtke koje se pozivaju da odrade poslove za Grad.

- Grad Rovinj često propiše vrijednost radova do 400 tisuća kuna i temeljem te odluke pozovu uvijek iste dvije-tri firme da odrade posao. Na taj se način izbjegavaju javni natječaji i ne daje se prilika da i netko drugi dobije posao, odgovorila je Kalčić. Na konferenciji za novinare je kandidat SDP-a za gradonačelnika, Klaudio Poropat predstavio svoje buduće zamjenike, odnosno kandidate za dogradonačelnika. Osim Ede Kačić to je i nestranački kandidat Riccardo Bosazzi.

Oni su najavili da će, kada osvoje vlast, osigurati svim dobnim skupinama više sadržaja te jeftinije ili besplatne gradske usluge. A pokrenut će i poticajnu stanogradnju i gospodarsku zonu te spojiti sve kuće na kanalizaciju. Bosazzi je rekao da će trećina liste SDP-a za Rovinj biti otvorena za nestranačke osobe. (P. G.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter