Savičenta dodjeljuje tri općinska stana


Dva općinska stana u Savičenti ove godine će se dodijeliti mladim obiteljima koje nemaju riješeno stambeno pitanje, doznajemo od savičentskog donačelnika Alena Doblanovića. Svojevrstan je to nastavak stambene politike zbrinjavanja mladih obitelji s kojom je Općina počela još 2009. godine. Tada je sa 600 tisuća kuna uredila i dodijelila tri stana u staroj školi u Štokovcima od 36, 56 i 66 kvadrata.

Stanovi se dodjeljuju na deset godina, a prve četiri godine stanarine nema, a potom se plaća u iznosu od jednog eura po metru kvadratnom. Svaki stan ima po 60 kvadrata. Nalaze se u zgradi u blizini kaštela Morosini-Grimani, a osim djelomičnog uređenja stanova Općina će urediti i fasadu za što je u proračunu rezervirano 85 tisuća kuna.

Stanovi će biti useljivi odnosno stanari ga trebaju samo opremiti namještajem. Njihova ulaganja priznat će se do iznosa od 25 tisuća kuna, na način da će se to računati kao stanarina što znači određen broj mjeseci besplatnog stanovanja. Osim navedena dva stana ove će se godine dodijeliti i stan od 56 kvadrata u Štokovcima u kojem trenutno nitko ne živi.

Natječaj za dodjelu tri stana je raspisan u prosincu i prijedlog liste prvenstva postoji, a rezultati će biti poznati tijekom ožujka. Prvi na listi dobit će stan u Štokovcima, a drugi i treći stanove u Savičenti.

Bodovi za listu prvenstva skupljali su se, između ostalog, na temelju godina prebivanja u općini, imovinskog stanja podnositelja zahtjeva i članova obitelji, stambenog statusa i uvjeta stanovanja, životne dobi, broja članova u obitelji, djece na školovanju, stručne spreme, radnog staža, invaliditeta ili statusa hrvatskog branitelja. Rok za useljenje je šest mjeseci od dana potpisivanja ugovora. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter