Sardelić: U 35 godina škola se nije ofarbala niti jednom

Osnovna škola Marije i Line naredne godine trebala bi se energetski obnoviti (M. MIJOŠEK)
Osnovna škola Marije i Line naredne godine trebala bi se energetski obnoviti (M. MIJOŠEK)

Na aktualnom satu umaškog Gradskog vijeća Umag vijećnik Daglas Koraca (IDS) osvrnuo se na javni natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada objavljen 13. prosinca. Istaknuo je da spomenuti natječaj, obzirom da je procijenjena vrijednost nekretnina oko 10 milijuna kuna, smije raspisati isključivo Gradsko vijeće, a ne Ured Grada.

- Iako u zaglavlju natječaja to nije navedeno, razvidno je da se natječaj odnosi na zaključak Gradskog vijeća o prodaji nekretnina sa prošle sjednice. Međutim, izostavljena je jedna nekretnina. Podsjećam vas da je to već drugi put ove godine  da pokušavate provesti natječaj suprotno odluci Gradskog vijeća, što je protuzakonito, rekao je Koraca.

Netočni podaci?

Upozorio je da navedeni podaci o parcelama u natječaju nisu u skladu sa podacima iz zemljišnih knjiga. Zbog toga je zatražio poništenje natječaja i da odgovorne osobe trebaju odgovarati zbog protuzakonitih radnji.

Pročelnica Maja Galović tvrdi da je prijavni list je prošao u katastar, međutim nije još provedeno kao takvo u zemljišnim knjigama. Parcele su, kaže, potvrđene od strane katastra, sukladno parcelacijskom elaboratu koji je napravljen u skladu s detaljnim planom uređenja. Dodaje i da Ured Grada ne mora sve nekretnine istovremeno izložiti na prodaju.

Gradonačelnik Bassanese je vezano za objavu natječaja rekao da ukoliko postoji bilo kakva nepravilnost, oni će to utvrditi i postupiti sukladno zakonu.

Nezavisnog vijećnika Veljka Ivančića je zanimalo kako je završio spor sa uknjižbom Grada Umaga na turističko zemljište.

Pročelnica Galović mu je odgovorila da su došle jedna ili dvije revizije gdje je vraćeno društveno vlasništvo.  Kazala je da će informaciju o kojim se česticama točno radi, Ivančiću dostaviti pisanim putem.

Održavanje škole

Vijećnica Danica Sardelić (DSŽ) je pak upozorila na činjenicu da se OŠ Marije i Line u trideset i pet godina nije niti jednom ofarbala te da su uvjeti nemogući. Gradonačelnik je rekao da je predviđeno 9 milijuna kuna za energetsku obnovu škole, od čega bi 6 milijuna kuna trebali dobiti od države, dok bi 3 milijuna kuna trebao dati Grad.

-Mi smo preuzeli osnivačka prava, ali nemamo mogućnost donošenja odluka u bilo kojoj školi. Ravnatelj predlaže, školski odbor usvaja, a mi onda na gradskom vijeću potvrđujemo. Ravnatelji predlažu u što će se sredstva utrošiti, kaže pročelnik za društvene djelatnosti, Slaviša Šmalc. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter