Sandro Manzin na čelu POU-a Vodnjana

Sjedište POU-a Vodnjana je u novoonbovljenoj gotičkoj palači Portarol (P. LUKEŽ)
Sjedište POU-a Vodnjana je u novoonbovljenoj gotičkoj palači Portarol (P. LUKEŽ)

Sandro Manzin iz Vodnjana prvi je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan, odluka je koju su na prijedlog Upravnog vijeća te ustanove u četvrtak izglasali vijećnici Grada Vodnjana. Manzin, koji nije bio prisutan na sjednici, izabran je na četverogodišnji mandat nakon što se većinom glasova Upravnog vijeća na sjednici 24. srpnja za njega odlučilo "nakon rasprave, na temelju razmotrene natječajne dokumentacije kandidata". Mandat mu počinje 1. rujna.

Na natječaj raspisan koncem lipnja, nakon što je razriješen spor oko novoobnovljene palače Portarol gdje je sjedište POU-a, javili su se i Ivica Petrinić iz Pule, Martina Hervat iz Galižane te Kristina Tamara Franić iz Banjola koja je prijavu podnijela izvan zadanog roka. Manzin, saznali smo nakon sjednice, jer u materijalima nije bilo podataka o njegovom dosadašnjem radu, profesor je talijanskog jezika i književnosti, materinji mu je jezik talijanski, posjeduje znanje hrvatskog i engleskog, a član je niza radnih skupina i povjerenstva te aktivan u Zajednici Talijana.

Na sjednici vijeća prihvaćena je i odluka Odbora za nagrade, počasti i priznanja da se na svečanoj sjednici Vijeća povodom Dana grada Vodnjana, u četvrtak 7. kolovoza, Nagrada Grada dodijeli Antonu Ferlinu. Prijedlog za dodjelu nagrade podnio je Savez antifašističkih boraca i antifašista Vodnjana, a poznato je da se Ferlin istaknuo doprinosom za očuvanje antifašizma, uostalom i kao predsjednik udruge boraca i antifašistaZanimljivo je da je Ferlin, uz predsjednika Vijeća Corrada Ghiralda i Gianfranca Vitassovicha član gradskog Odbora za nagrade, no sjednicu je napustio prije rasprave o dodjeli nagrada.

Vijećnici su izabrali i sedmeročlani Savjet mladih Grada između deset kandidata. U to su tijelo ušli Vodnjanci Saša Ingola (predlagač ZT Vodnjana), Sanja Racan (predlagač SDP) Daria Morosin (predlagač DND Vodnjan), Jasmina Hadžipašić i Samuel Brgić (predlagač IDS) te Galižanci Matteo Moscarda i Robi Simoneli (predlagač IDS). Za suce porotnike imenovani su Sergio Delton iz Vodnjana i Lovro Macan iz Mandriola. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter