Rupa Pula Gatea i ovo ljeto stanište komaraca

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Nikad realizirani projekt prvog šoping centra koji se nadobudno trebao zvati Pula Gate, još će jedno ljeto dočekati kao ogromno stanište komaraca. Rupa u zemlji iz koje je trebao niknuti luksuzni centar, puna je ustajale vode iz koje se širi smrad, a umjesto Cinestar kina, japanskih restorana, atraktivnih butika i dućana, Puljani imaju valjda najveću lokvu južne Istre pogodnu tek za razmnožavanje komaraca i raznoraznih vodozemaca. Kako doznajemo, pomaka neće biti ni ove godine, osim minimalnog ušminkavanja okoliša i popravka ograde.

Imovinsko-pravni spor na sudu

- Radi se o problematičnoj lokaciji, učinjeni su minimalni pomaci, no, dok se ne riješe imovinsko-pravni odnosi, odnosno dok se ne pojavi konkretni investitor, bojimo se da neće biti rješenja, rekao je nadležni gradski pročelnik Damir Prhat.

Pročelnik je dodao, međutim, da određenih pomaka ima jer je Grad Pula na sjednici Gradskog vijeća prošle godine u listopadu, donio odluku o prijenosu pojedinih obveza novom investitoru te da očekuju da se uskoro dogode nekakve promjene. Do tada, Grad Pula može kao što je radio dosad, a to je da piše dopise i zahtijeva da se uredi i zaštiti okoliš oko iskopane rupe, no to je sve što se može budući da se radi o privatnoj investiciji za koju je nedavno interes pokazao ruski investitor koji bi otkupio projekt od dosadašnjih vlasnika. Novo lice na sceni u vidu investitora u Pula Gate je društvo Tera Solaris d.o.o. iz Medulina.

Zainteresiran ruski investitor

Pula Gate je bio je projekt tvrtke Pula-Gate d.o.o., pulsko-austrijskih investitora koji je u startu bio prekinut zbog razilaženja samih investitora. Nakon niza godina, na spomenutoj sjednici Gradskog vijeća, prihvaćena je odluka o davanju suglasnosti na sporazum o prijenosu ugovora o financiranju gradnje komunalne infrastrukture s društva Pula-Gate na društvo Tera Solaris d.o.o. iz Medulina. Kao novi investitor, preuzimanjem tog ugovora, u cijelosti se obvezao financirati izgradnju javne prometnice-ceste, javne rasvjete i oborinske odvodnje pristupnih prometnica. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter