Rožić: Brinite o sebi, mi ćemo u EU-u brinuti o vama

Milan Mirković, Miroslav Rožić i Ivo Zrilić (M. RIMANIĆ)
Milan Mirković, Miroslav Rožić i Ivo Zrilić (M. RIMANIĆ)

Predstojeći izbori za Europski parlament za Hrvatsku su povijesni jer to je prvi put da Hrvatska izabire svoje predstavnike među 730 parlamentaraca iz ostalih europskih zemalja, rekao je na konferenciji za novinare Miroslav Rožić, kandidat HSS-a, HSLS-a  za Europarlament.

Nažalost hrvatske stranke koje čine vladajuću koaliciju, ali i one u oporbi ponašaju se, a to je prihvatila i većina medija, kao da se za Bruxelles izabire hrvatska reprezentacija. Umrtvljujući i marginalizirajući predizbornu kampanju te su stranke uvjerene kako će im za pobjedu biti dovoljni glasovi njihovih članova.

Svi oni naprosto zanemaruju činjenicu da zastupnike u Europarlament biraju građani Republike Hrvatske, a ne članovi pojedinih stranaka.

Zato HSS i HSLS hrvatskim građanima poručuju: "Brinite o sebi", ističe Rožić, dodajući kako je HSS član europske pučke stranke koja ima većinu u Europskom parlamentu i zbog toga je uvjeren kako HSS i HSLS, kao članovi parlamentarne većine mogu utjecati na donošenje odluka bolje nego članovi stranka koje će se udruživati u manje klubove.

HSS i HSLS svojim radom u Europskom parlamentu žele sačuvati hrvatski kulturni identitet i posebnosti poput tradicionalnih obrta i drugih djelatnosti, postići i osigurati europski socijalni standard za sve hrvatske građane. Zalagat će se za spašavanje hrvatskog sela, razvoj proizvodnje hrane i prehrambene industrije. Tomu Rožić dodaje očuvanje prirodne raznolikosti kao jednog od glavnih potencijala gospodarskog razvoja.

Upravo je zato biračima poručio da se brinu o sebi i u nedjelju izađu na izbore i na glasačkom listiću zaokruže broj 14, listu HSS-a, HSLS-a, te kandidate koji će u Bruxellesu kao članovi parlamentarne većine najbolje brinuti o Hrvatskoj.  (M. RIMANIĆ)                      


Podijeli: Facebook Twiter