Rovinjski SDP, HSLS i HSU zajedno na izbore


Petar Radetić iz SDP-a kandidat je za gradonačelnika Rovinja, a Eda Kalčić iz iste stranke te Tomislav Sošić iz HSLS-a za njegove zamjenike. Rezultat je to koalicije SDP-HSLS-HSU koja će imati i zajedničku listu za Gradsko vijeće.

Na današnjoj konferenciji za novinare Petar Radetić je podsjetio na svoj dugogodišnji angažman i rad u SDP-u te na brojne funkcije koje je u stranci, odnosno u gradskoj organizaciji od njenog osnutka, obnašao. Istaknuo je i svoj 40 godina dug profesionalni radni vijek koji je konstantno bio vezan za privredu Rovinja.

- Upravo iskustvo, kao i poznavanje problematike i funkcioniranja Grada, prevagnulo je u mojoj odluci da se kandidiram za gradonačelnika Rovinja. Vjerujem da i građani zaslužuju pravo na izbor i taj im izbor koalicija SDP-HSLS-HSU želi i može pružiti, rekao je Radetić.

Dodao je da će u narednim danima ova koalicija izaći i s konkretnim programom.

Kao bivši vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću s dva mandata, s lakoćom se prisjetio propusta i nedosljednosti u radu vladajućeg IDS-a, koji već punih 15 godina, kako ističe Radetić, u Rovinju nema prave opozicije. Stoga poručuje da će, i ako ne dobiju svog gradonačelnika, oni biti jaka i dosljedna opozicija koja će znati kontrolirati vladajuće i slušati glas i potrebe građana Rovinja.

Na konferenciji je uz ostale predstavnike stranaka koji su došli podržati trolist Radetić-Kalčić-Sošić, govorio i Damir Kajin, kandidat za župana. Istaknuo je da je Istra zrela za promjene nakon kojih više ništa neće biti isto. Čvrsto je obećao i da ova koalicija neće krasti ni obmanjivati istarskog, ali ni bilo kojeg drugog čovjeka koji Istru smatra svojim domom i zavičajem. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter