Rovinj za obitelj Marinić prikupio 10.000 kuna

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Oko deset tisuća kuna, ili preciznije 7.934 kune i 141 euro prikupljeno je na subotnjoj humanitarnoj čajanki u Rovinju, organiziranoj u korist žminjske sedmeročlane obitelji Marinić, koju je sredinom prošlog mjeseca zauvijek napustila majka i supruga.

Humanitarna čajanka u organizaciji djelatnika radija Rovinj FM-a, postigla je zadani cilj a obitelji Marinić još jednom pokazala da nisu sami.

- Zahvalan sam svima na pomoći i ovako velikoj brizi koja je iskazana za moju djecu, poručuje Ivan Marinić, koji je također, sa svojim mališanima i u društvu prijatelja i sestre dio humanitarne večeri bio u rovinjskom Multimedijalnom centru.

S njim u društvu, zatekli smo i Deana Mušića, prvotno Ivanovog poslodavca, a danas prijatelja koji mu je, kako ističe prvi priskočio u pomoć.

- Situacija je to, u kojoj ne razmišljate što i kako činite. Jednostavno, instinktivno djelujete i vaše vas srce tjera i usmjerava naprijed. Smrt mlade žene i majke tako malene djece ne može a da vas duboko ne potrese, a k tomu kada je još riječ o obitelji koju poznajete tragedija je neizmjerna, kaže nam Dean Mušić, koji kada govori o Ivanu kao o čovjeku i radniku koji je u pazinskoj tvrtci MD-EX, četiri mjeseca bio zaposlen na poslovima dobavljača-skladištara, priča samo u superlativima.

- Što će donijeti sutra ne znam. No, kada Ivanu prođe porodiljini dopust, ono što znam to je da će ga čekati stari posao, obećao je Mušić. Osim Ivanovog prijatelja i poslodavca, u Multimedijalnom centru zatekli smo mnoga poznata lica. Doduše, gužve nije bilo ali tijekom večeri u MMC-u gdje su se posjetitelji mogli zabavljati uz glazbeni opus Dr. Doca i live izdanju Muzičkog vremeplova a potom i dua TNT i Tea Tianija, te kušati kolače posebno za ovu prigodu spravljene od učenika Strukovne škole Eugena Kumičića, bilo je jednostavno rečeno - protočno. Jer, ono u što smo se sami imali prilike uvjeriti je to da su brojni Rovinjci, zauzeti drugim obvezama svraćali u Multimedijalni centar, donirali novac, i odlazili za svojim poslom.

A oni koji su ostali, saznajemo, zabavili su se uz ples i muziku do duboko u noć, znajući pri tom da čine pravu stvar. Od direktora Rovinj FM-a, Igora Frankovića, doznajemo da će novac danas biti predan obitelji Marinić, kao i onu još važniju poruku: humanitarna akcija se nastavlja. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter