Rovinj: "Ukrašeni" šahtovi komunalne infrastrukture

(N. O. RADIĆ)
(N. O. RADIĆ)

Blagdansko i svečarsko ozračje kao da nije posebno dojmilo vrijedne radnike Istarskih cesta, koje je Grad angažirao za sanaciju asfaltnih napuknuća ( i rupa) oko šahtova komunalne infrastrukture. Ili je upravo idilično predblagdansko doba bila dobra inspiracija za crveno-bijelo trakasto ukrašavanje parternih šahtova na gradskoj rivi, koje sada služi kao ograda i fizička barijera šetačima da ne zagaze u rupu.

Kako god da bilo, riječ je o saniranju napuknuća, ulegnuća i rupa oko šahtova koje bi trebalo ovih dana biti i zgotovljeno. Sredstava za sanaciju Grad Rovinj je namaknuo iz programa sanacije udaranih rupa 2014. godine. A kad je bal, nek' je i maskenbal.

Ponukani "šahtovskim" radovima jučer ujutro na rivi je pokrenuta još jedna podzemna radnja - kopanje kanala ispred gradske ribarnice - koja se, naravno, asfaltnim putem i komunikacijski veže za gradski trg. Tu pak radove plaća HEP Rovinj, a izvode ih radnici Gajanakopa, ne bi li postojeću trafostanicu koja napaja starogradsku jezgru učinili jačom i moćnijom.

Iz nje će se, naime, vući potrebni novi i dodatni kablovi za potrebe rekonstrukcije hotela Adriatic. Razlog zbog kojih se podzemno kopanje nije ostavilo za vrijeme iza blagdana leži u tome što tada starta najavljena rekonstrukcija Adriatica, pa samim tim novi kablovi već moraju biti ugrađeni. (N. O. RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter