Rovinj: Predupisi za buduće osnovce od 23. do 27. siječnja

Uskoro će se znati koliko će osnovaca imati Rovinj
Uskoro će se znati koliko će osnovaca imati Rovinj

Rovinjska ispostava Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Istarskoj županiji ovih je dana odaslala poziv za predupis djece u prvi razred osnovne škole. Poziv se odnosi na roditelje, odnosno skrbnike djece s prebivalištem na području grada Rovinja te općina Bale, Kanfanar i Žminj, da prijave djecu koja će do 1. travnja ove godine navršiti šest godina života (djeca rođena od 1. travnja 2010. do 31. ožujka 2011.), kao i djeca kojoj je ove školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici, radi evidencije polaznika prvog razreda osnovne škole te organiziranja pregleda djece za upis u školsku godinu 2017./2018.

Moguć prijevremen upis u školu

Predupisi će se obavljati od 23. do 27. siječnja od 8 do 12 sati u tajništvu osnovnih škola, osobno ili telefonom, prema mjestu prebivališta odnosno prijavljenog boravišta djeteta, u skladu s važećim upisnim područjima osnovnih škola. Za dijete koje do 1. travnja ove godine ne navršava šest godina života ili će šest godina navršiti do 31. prosinca 2017. roditelj/skrbnik može podnijeti zahtjev za prijevremeni upis u školu, najkasnije do 31. ožujka, a zahtjev moraju dostaviti poštom ili neposredno predajom zahtjeva Uredu državne uprave u Istarskoj županiji, Ispostava Rovinj, u Istarskoj ulici. Po izvršenom predupisu roditelju/skrbniku uputit će se poziv za pregled djeteta, a nakon pregleda poziv s obavijesti o uvjetima i vremenu upisa.

Poziv se odnosi pet osnovnih škola

Poziv se odnosi na osnovne škole Vladimira Nazora i Jurja Dobrile te Talijansku osnovnu školu "Bernardo Benussi" u Rovinju, Osnovne škole Petra Studenca u Kanfanaru i Osnovne škole Vladimira Gortana u Žminju. U OŠ iz Kanfanara gravitiraju djeca s područja Kanfanara, Burići, Marići, Maružini, Okreti, Jural, Mrgani, Korenići, Dobravci, Červari, Radetići, Dobravci, Ladići, Barat, Vidulini, Debeljuhi, Vlašići, Kosići, Stancija Reti, Kršanci, Tudori, Švogari, Maraškini, Guzini, Sandari, Humjani, Črnji, Fradelani, Mačini, Modrušani, Otočani, Krizmani, Kranjčići, Dolenji Krničari, Šivati, Karlović i Dončići. Područnoj školi Sošići pripadaju naselja Sošići, Pilkovići, Kurili, Brajkovići, Matuhanci, Bubani, Žuntići, Limski kanal, Šorići i Putini. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter