Rovinj: Planuo 30-metarski slasni kolač

Učenici Strukovne škole Eugen Kumičić 30- metarski kolač (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Učenici Strukovne škole Eugen Kumičić 30- metarski kolač (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Tri dana pjesme, plesa i gastronomskih delicija za domaćine i brojne goste tijekom uskrsnih blagdana organizirala je rovinjska Turistička zajednica i članovi Udruge Kuća o batani.

Prvi put su se na središnjem gradskom trgu predstavile članice gimnastičkog kluba "Roxanne", koje su pokazale sve što znaju i umiju. Uz pljesak roditelja, prijatelja, ali i bljeskove fotoaparata brojnih turista, gotovo 150 sudionica i sudionika, podijeljenih u dobne sekcije, demonstrirali su plesne i gimnastičke pokrete.

Posebnu pažnju, u pauzama nastupa Roxanne, plijenili su duo Davor i Gracijan Terzić, ali su znatiželju turista najviše izazivale članice Kluba umirovljenika Rovinja, zbog svojih vještina u bojanju i ukrašavanju jaja različitim, najčešće retro tehnikama od dekupaža i pa do bojanja lupinama luka i travama bile zvijezde trga, ali i najčešćeg upita gostiju: kako se to radi?

Uz ove plesno-umjetničke priredbe posjetiteljima je zanimljivo bilo i gigantsko jaje koje su kaširanjem i bojanjem papira izradila djeca.

Samo uskrsno jutro glazbom i mimohodom otvorili su članovi Limene glazbe Rovinj, a dobar se štimung nastavio i na Trgu maršala Tita gdje je nastupao duo "Eligio & Boris".

Ipak, i očekivano, jer riječ je o višegodišnjoj tradiciji, najslasniji se događaj odvijao na rivi i ispred Hotela Adriatic kada je podijeljen kolač dug 30 metara. Za njegovu izradu, koja je startala četiri dana ranije, učenici Strukovne škole Eugen Kumičić, smjer slastičara sa svojim mentorima Antonom Čehićem i Sandrom Živolić, utrošili su 400 jaja, 12 kilograma čokolade, 80 kilograma jabuka, 50 kilograma šećera, 12 kilograma oraha i po dvadeset kilograma višanja i isto toliko ostalog šumskog voća.

Kolač, koji se dijelio besplatno, doslovce je planuo u desetak minuta. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter