Rovinj: Na HTI konferenciju dolazi američka glumica Eva LaRue

HTI konferencija održat će se u Rovinju od 28. veljače do 2. ožujka (N. LAZAREVIĆ)
HTI konferencija održat će se u Rovinju od 28. veljače do 2. ožujka (N. LAZAREVIĆ)

Prestižna HTI (Health Tourism Industry) konferencija, koja će se po drugi puta održava u Hrvatskoj, održat će se od 28. veljače do 2. ožujka u rovinjskom hotelu Lone. U bogatom programu i kroz popratne sadržaje okupit će vodeće nacionalne i međunarodne stručnjake, vrhunske predavače i paneliste te ekskluzivne goste s područja zdravstvenog turizma. Sudionike konferencije očekuje i posebno predavanje stručnjakinje za luksuzna putovanja, poznate glumice Eve LaRue koja je svjetsku slavu stekla glumeći detektivku Nataliu Boa Vistu u američkoj seriji CSI Miami.

Među ključnim govornicima konferencije su predsjednik američkog Udruženja zdravstvenog turizma Jonathan Edelheit, poznati hrvatski znanstvenik i pisac Dragan Primorac, predsjednik EHTTE Europskog udruženja povijesnih toplica Giuseppe Bellandi, te predsjednik uprave Maistra Tomislav Popović.

Sedmo izdanje HTI konferencije zanimljivo je po inovativnom 3u1 integriranom skupu koji uključuje još dva međunarodna događanja - ILHA (International Luxury Hotel Association) Summit i TTM (Taste the Mediterranean) Festival. U sklopu programa dodijelit će se nagrade najboljim destinacijama u zdravstvenom turizmu na temelju istraživanja Medical Tourism Indexa. U istraživanju u kojem je sudjelovalo preko pet tisuća sudionika najviše glasova je dobila Velika Britanija, a slijede je Njemačka i Francuska.

Partner konferencije je Hrvatska turistička zajednica čija će radionica "Buy Croatia" za zdravstveni turizam okupiti preko 40 velikih kupaca usluga iz cijelog svijeta. Sponzori HTI konferencije su Maistra, Mercedez Benz i Moët&Chandon. HTI konferencija organizira se u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, a pokrovitelji su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo turizma. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter