Rovinj: Hotel Delfin imat će četiri zvjezdice

Gradi se novi hotel Delfin (N. O. R.)
Gradi se novi hotel Delfin (N. O. R.)

Do početka lipnja Rovinj će biti bogatiji za još jedan ekskluzivni objekt. Riječ je o budućem hotelu "Delfin", koji se gradi na prostoru nekadašnje slastičarnice, a potom i restorana istoimenog naziva u kojeg su više od pedeset godina generacije i generacije Rovinjaca rado zalazile. Novo vrijeme rezultiralo je i novim idejama, pa vlasnik objekta Zijad Murati, od prošlog listopada na prostoru starog gradi novi poslovni prostor - butik Hotel "Delfin", u kojeg je do danas investirao više od deset milijuna kuna

Maksimalna pažnja i vrhunska usluga

Kako saznajemo od direktora budućeg hotela Stefana Mužine, "Delfin" se prostire na cirka 800 četvornih metara i uz prizemlje i potkrovlje raspolaže s dva kata, odnosno imat će petnaestak soba od 24 do 30 kvadrata.

- Uz sobe, prizemlje će biti u funkciji mini wellnes centra a Hotel će raspolagati i s ekskluzivnim restoranom i ponudom vrhunskih delicija rađenih na bazi mediteranske i francuske kuhinje, objašnjava Mužina, dodavši i da će novi objekt uposliti dvadesetak  djelatnika, od kojih je već danas njih većina na usavršavanju i edukaciji.

Po riječima Mužine, inače dojučerašnjeg zaposlenika Maistre, odnosno direktora konzaltinga u Hotelu "Adriatic", cilj je osposobiti takvu vrstu objekta u kojem će gosti imati maksimalnu pažnju i vrhunsku uslugu ili kako objašnjava hotel će imati kategorizaciju četiri zvjezdice a standard njih pet.

A razloga da tako i ne bude, barem za sada nema. Jer, bilo da je riječ o dojučerašnjoj slastičarnici ili restoranu, a sutra već hotelu valja imati na umu lokaciju (nasuprot pitoresknog škvera) odnosno u sklopu zone Monte Mulini, koju uz istoimeni i elitini hotel čini Eden i Lone, a već sutra i novi Hotel "Park" te ACI marina s kategorizacijom pet sidara.

Doprinijeti podizanju kvalitete usluge

U Turističkoj zajednici grada Rovinja, otvaranje novog hotela se pozdravlja.

- Dakako, otvaranje novog objekta pozdravljamo i drago nam je što se u našem gradu otvara još jedan turistički objekt. Svakako želim istaknuti da je to jedna od investicija u nizu koja će doprinijeti podizanju kvalitete usluge i smještaja u sada već elitnom Rovinju, i to u skladu s već ranijim postavljenim smjernicama turističkog razvoja same destinacije, rekla nam je u kraćem telefonskom razgovoru direktorica Turističke zajednice grada Rovinja, Odete Sapač.

Inače, radove na objektu izvode djelatnici tvrtke "Murić" iz Pule, dok je za projekt bila zadužena arhitektonska kuća "Studio MM" iz Rovinja. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter