Rovinj domaćin sjednice svj. turističke organizacije


Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj je sjednici prihvatila odluku Ministarstva turizma o davanju suglasnosti i prihvaćanju suorganizacije 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO), od 27. do 29. svibnja iduće godine u Rovinju. Nakon ove odluke, kako priopćuju iz Ministarstva turizma, slijedi formiranje Organizacijskog odbora za pripremu skupa, a u kojem će sudjelovati predstavnici raznih ministarstava, turističkih zajednica i gradova Istre, zračnih luka te javnih ustanova. UNWTO je  agencija Ujedinjenih naroda specijalizirana za turizam.

Izvršno vijeće Svjetske turističke organizacije (UNWTO) izabralo je Rovinj za održavanje jubilarne 100. sjednice na sjednici održanoj u lipnju 2014., u Santiago de Composteli u Španjolskoj, na kojoj je sudjelovalo i izaslanstvo hrvatskog Ministarstva turizma na čelu s ministrom turizma Darkom Lorencinom. Hrvatska za domaćinstvo natjecala u društvu Egipta i Jamajke.

- Domaćinstvo jubilarne 100. sjednice iznimno je priznanje i - čast Hrvatskoj za sudjelovanje u radu Svjetske turističke organizacije te potvrda ugleda naše zemlje u krovnoj turističkoj organizaciji. Vjerujem da ćemo u svibnju iduće godine opravdati iskazano povjerenje te da će Hrvatska biti ucrtana u itinerara turističkih čelnika i stručnjaka iz cijeloga svijeta, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin, dodavši kako je navedeni skup prilika da se Hrvatska predstavi i kao destinacija kongresnog turizma.

- Izrazito nam je zadovoljstvo što možemo računati na snažnu podršku Vlade Republike Hrvatske kod organizacije ove značajne sjednice Izvršnog vijeća UNWTO-a. Hrvatska je lider turističkog razvoja i s veseljem iščekujemo ovaj važan i vrijedan susret, izjavio je Taleb Rifai, glavni tajnik UNWTO-a.

Sjednica će okupit će 300-tinjak sudionika, predstavnika ministarstva zaduženih za turizam iz cijeloga svijeta. Osim radnog dijela u trajanju od dva dana, 28. i 29. svibnja, skup predviđa bogati popratni program putem kojeg će se predstaviti bogatstvo i autohtonost turističke ponude Hrvatske, odnosno Istre. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter