Rovinj će dobiti još jednu uređenu plažu i šetnicu

Val de Lesso
Val de Lesso

Ukoliko sve prođe bez proceduralnih muka i eventualnih petljancija do konca godine trebali bi započeti radovi na uređenju gradske plaže Val de Lesso u dužini od 170 metara. Riječ je naime, o sjevernoj gradskoj zoni u kojoj su divlje plaže pravilo, a ne iznimka tako da i na sam spomen uređenja šetnice i kultiviranog kupališnog krajolika stanovnici Borika, Bolničkog i ostalih gravitirajućih naselja, reagiraju iznimno pozitivno.

Trećina Ministarstvo

Konkretno, plaža Val de Lesso, za čije je uređenje prve faze osigurano dva milijuna kuna, od kojih Ministarstvo turizma pokriva trećinu ili 700 tisuća kuna, a preostali dio Grad, bit će prva uređena gradska plaža u tom dijelu Rovinja izuzmu li se iz priče kampovi i naselja. Kako saznajemo od Ermanna Turcinovicha, voditelja Odsjeka za izgradnju i održavanje objekta potrebna dokumentacija je pripremljena i u tijeku je postupak javne nabave, odnosno izbor najboljeg izvođača radova. Naime, ukoliko procedura prođe bez komplikacija, Turcinovich vjeruje da će radovi započeti do kraja godine.

- Prva faza uređenja podrazumijeva gradnju i oploćenje šetnice duge 170 metara, potpornog zida između plaže i zelene zone, sedam pristupa plaži kao i  dva platoa za sunčalište. Čitava će zona biti hortikulturno uređena i ozelenjena te opremljena tzv. servisima za plažu kao što su tuševi, koševi, klupice i prostor za banjina.

Val de Lesso

Naravno, posebna pažnja usmjerena je i na siguran i lagan pristup šetnici i plaži osobama s poteškoćama, rekao nam je voditelj gradskog odjela. No, iako će građani Rovinja do slijedeće sezone moći uživati u novoj plaži, njeno sređivanje znači tek prvi korak. Grad Rovinj, naime na adresu Ministarstva turizma odaslalo je i novu kandidaturu za drugu fazu izgradnje Val de Lessa, kojom bi sjeverni dio grada uz šetnicu i plažu dobio i nedostajuće dječje igralište kao i kompletno uređenu pješačku stazu ka zoni Val de Lesso. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter