Rovinj: Bogat i raznovrstan program za Uskrs

Marino Budicin, Odete Sapač, Maja Grbac i Marjana Drta
Marino Budicin, Odete Sapač, Maja Grbac i Marjana Drta

- Na krilima Red Bull Air Racea Rovinj ulijeće u turističku sezonu. Za uskrsne blagdane očekujemo između pet i šest tisuća gostiju s naših tradicionalnih tržišta za koje, kao i domaćine, pripremamo bogat i raznovrstan program uskrsnog svetkovanja. Sve manifestacije odvijat će se na Trgu maršala Tita, i to u terminima od 10 do 13 i 18 do 22 sata, rekla je u uvodu konferencije za novinare i u ime organizatora manifestacije "Uskrs u Rovinju" direktorica TZ-a Odete Sapač.

Kako je istaknuto, ovogodišnje će obilježavanje Uskrsa biti bogatije i raznovrsnije. Započinje, u subotu, 19. travnja, nastupom Dua Davor i Graciano Terzić te plesnim perfomansom "Uskrs nekad i sad" gimnastičke skupine Roxanne. Večernji sati rezervirani su za gastronomske delicije članova Kuće o batani i program pod nazivom  "Proljeće u Rovinju" te zabavni program u društvu trija "Stand by". Po riječima Maje Grbac, predstavnice skupine Roxanne njihov će program biti u znaku svojevrsnog vremeplova i načina svetkovanja blagdana. Tako će se stariji posjetitelji prisjetiti nekih pučkih i starinskih blagdanskih igara za vrijeme Uskrsa, poput utrke s jajima u žlici, ili pičenja jaja, a najmlađi dobiti priliku da nešto nauče i zabave se. 

- U programu će sudjelovati sve dobne skupine Roxanne, a najspretnijima će biti podijeljene nagrade, istaknula je Maja Grbac, koja je pozvala publiku da im se pridruži i u pripremanju košarica i bojenju jaja, koje će najmlađi uz pomoć članica Kluba umirovljenika Rovinj bojiti tradicionalnim tehnikama - travama i lupinama luka.

Nedjeljno svetkovanje započinje u 9 sati mimohodom Limene glazbe, a sat vremena kasnije i nastupom Dua Eligio & Boris, kada i Udruga Kuća o batani otvara svoja vrata. U 11 sati, ispred hotela Adriatic upriličit će se tradicionalna podjela uskrsnih slastica, među kojima i tridesetmetarskog kolača, čokoladnih jaja, torta i raznih pita, a sve u režiji učenika i nastavnika Srednje strukovne škole Eugena Kumičića. U večernjem dijelu programa nastupit će band Music (K)nights.

Posljednjeg dana manifestacije publiku će od 10 sati zabavljati  Summertime duo feat. Tasha, dok je u 11 zakazana i promocija četverojezične knjižice Kuće o batani, izrađene 3D tehnikom.

- Udruga Kuća o batani pripremila je knjižicu s deset najupečatljivih motiva Rovinja, izrađenu tehnikom 3D.  Tiskana je u nakladi od 1.500 komada, plus 500 koje će se prodavati u kutiji i s nosačem zvuka na kojem se nalaze dvije tradicionalne rovinjske pjesme u izvedbi KUD-a "Marco Garbin" i rovinjskog slavuja Liliane Budicin Manestar, rekao je na presici dogradonačelnik Rovinja Marino Budicin. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter