Rovinj Beach Polo Cup od 18. do 21. svibnja u Rovinju


Drugu godinu za redom Rovinj Beach Polo Cup, jedinstveni sportski, turistički i društveni događaj u Hrvatskoj, održat će se od 18. do 21. svibnja na rovinjskoj plaži Porton Biondi. Za razliku od prošle godine, kada je uistinu bilo teško ili nemoguće bez karte i pozivnice ući u prostor arene, ovog puta svi zainteresirani moći će s posebno postavljenih gledališta za javnost pratiti dnevne utakmice turnira kao i zabavni program u stankama između utakmica. A razloga za gledanje bit će napretek, od igre na pijesku do većeg broja utakmica u kojima će sudjelovati čak šest timova s igračima iz različitih dijelova svijeta.

Parada do centra grada

Očekuje se dolazak najpoznatijih polo igrača svijeta i njihovih enormno skupih i treniranih argentinskih konja.

-Ovo je festival sporta, elegancije, ljepote, povijesti, zabave i umrežavanja koji će donijeti nezaboravne sportske i zabavne  trenutke i promicati polo kao novi sport u regiji. Organiziran je na vrlo visokom nivou i od strane vrhunskih međunarodnih timova, a ove godine je i pojačan s još dva tima, kao i većim brojem ženskih igrača, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Rovinj Beach Polo Cupa, Uwe Zimmerman.

Kao i lani i ovaj će polo turnir biti održan na plaži Porton Biondi, koja će obećavaju organizatori još bolje i kvalitetnije biti opremljena. Osim toga održat će se atraktivna polo parada od arene (Porton Biondia) do centra grada (Trg maršala Tita). Najavljuje se da će najbolji restorani ponuditi poseban meni posvećen ovom događaju.

Luksuzna desetinacija

Sportski događaj bit će popraćen i međunarodnim zabavnim programom u kojemu će, glavna zvijezda biti bivši pjevač grupe Spandau Ballet, Tony Hadley čiji se koncert najavljuje u prostorima ex Tvornice duhana Rovinj.

Rovinj Beach Polo Cup svrstava Rovinj i Hrvatsku uz vrhunska polo odredišta poput Dubaia, New Yorka i Miamija. Time značajno pridonosi prepoznatljivosti Rovinja kao luksuzne i elitne destinacije. Istovremeno događanje utječe na povećanje broja noćenja u pred sezoni u smještajnim objektima najviše kategorije, hotelima s četiri i pet zvjezdica, te u Rovinj dovodi velik broj javnosti poznatih osoba iz Hrvatske i inozemstva. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter