Rotaru uspon, Tusti stube, a Đoseru poljana

Serpentina pored Arene nazvat će se po Marijanu Rotaru (D. MEMEDOVIĆ)
Serpentina pored Arene nazvat će se po Marijanu Rotaru (D. MEMEDOVIĆ)

Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća Pule, vijećnici će ponovno razmatrati Odluku o određivanju imena pulskih ulica i trgova. Naime, krajem listopada prošle godine s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća povučena je točka o imenovanju uspona, poljana i(li) parkova koji su trebali dobiti imena Marijana Rotara, začetnika filmskog festivala, Eduarda Strenje, fotografa, Zvonimira Maretića, svjetski priznatog znanstvenika, Ive Ermana, dramskog glumca, Ive Siljana, književnika i povjesničara, Vesne Girardi Jurkić, arheologinje i političarke, Ljubice Ivezić, kulturne djelatnice, te glazbenika Sergija Blažića Đosera i Branka Črnca Tuste.

Gradonačelnik Boris Miletić odlučio je ponoviti odluku jer je dotadašnji Pravilnik o načelima, kriterijima i postupku za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova na području Pule imao mana pa je pristizao velik broj prijedloga, najčešće za bezvrijedne površine, pa ga je trebalo prije izmijeniti.

U ovom zaključku gradonačelnika Borisa Miletića, o kojem će odlučivati vijećnici ,predlaže se popis ulica i trgova grada Pule za uvrštavanje sljedećih naziva dosad neimenovanih uspona: u spomen na začetnika filmskog festivala u Areni, Usponom Marijana Rotara, trebala bi tako biti imenovana serpentina uz amfiteatar; Stubama Branka Črnca Tuste (pjevača rock glazbe) trebale bi se nazvati stube koje povezuju Boškovićev uspon s Vergerijevom ulicom na Monte Zaru, dok bi se Poljanom Sergia Blažića Đosera (pjevača rock glazbe), trebala imenovati zelena površina u Krležinoj ulici.

Za izjašnjavanje o amandmanima na ovaj zaključak na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća ovlašteni su gradonačelnik Boris Miletić, zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić i pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje Biljana Čamdžić. (Sanda ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE O OVOJ TEMI U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter