Rodoljub Kosić predsjednik porečkog ID-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Poreču je održana osnivačka skupština podružnice Istarskih demokrata, na kojoj je za predsjednika izabran Rodoljub Kosić, za dopredsjednika Vladimir Sladonja, a za tajnika Goran Gašparac. U predsjedništvo su izabrani Stevo Žufić, Jerko Sladoljev, Davor Radolović i Graziano Musizza. Ovom je prigodom predsjednik ID-a Damir Kajin rekao kako mu je drago da se iz Poreča šalje jaka poruka, da se iz Istre i Poreča pokreću promjene.

Predsjednik porečke podružnice ID-a rekao je kako će podupirati svaku suradnju s onima koji u svojim programima podržavaju bavljenje politikom kao motiv da se služi biračkom tijelu, a suprotstavljati se onima koji dolazak na vlast koriste za vladavinu nad izbornim tijelom. Stoga se ID želi vratiti temeljnim životnim vrednotama usuđujući nedostatak etike, morala i poštenja. Gospodarski program predstavio je Vladimir Sladonja ističući kako treba raskrstiti sa sentimentima prema dvama velikim turističkim poduzećima i podupirati razvoj mladih poduzetnika koji su zalog za bolju budućnost.

Ocijenio je kako trenutno na političkoj sceni nema snage koja bi lošu gospodarsku situaciju izmijenila. Stoga je jedna od temeljnih zadaća ID-a promjena postojeće loše gospodarske situaciju i ujedinjenje svih onih koji žele djelovati za boljitak svih Porečana i Porečanki. Porečki ID teži za uravnoteženjem porečke političke scene stvarajući pretpostavke za slobodnu političku konkurenciju i protok ideja. Aktivno želi sudjelovati u izradi dugoročne i kratkoročne Strategije razvoja Grada Poreča kroz suradnju sa svima političkim opcijama i pojedincima koji u svom srcu osjećaju Poreč, prepoznaju glavne programske ciljeve ID-a kao i projekte za opću dobrobit žitelja Poreča, rekao je Kosić.

"Naš će prioritet", kaže ,"biti briga u stvaranju alternativnih programa razvoja grada, vodeći posebnu brigu o zapošljavanju mladih, pod jednakim šansama bez obzira na političku pripadnost, ne zanemarujući, pritom, pružanje pomoći krupnom kapitalu u stvaranju pretpostavki za njegov daljnji razvoj". Međutim, Istarski demokrati ne žele da briga za krupni kapital bude isključivi model funkcioniranja gradske vlasti i ne žele da način upravljanja izvršne vlasti bude pretočen u vladavinu šačice ljudi, koji se, bez obzira što predstavljaju jedan manji dio izborne baze, ponašaju kao da su vlasnici svega i svačega u Gradu Poreču. Naprotiv, oni moraju biti servis svojim građanima na opću dobrobit cijele zajednice, smatraju porečki Istarski demokrati. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter