Roboti se kreću po glagoljskim slovima

Školska vokalna skupina
Školska vokalna skupina

Svih 466 učenika Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja"; iz matične škole Buzet te područnih škola u Roču, Vrhu, Lanišću i Livadama uključilo se u ovogodišnji projekt "Glagoljica" realiziran tijekom tri školska dana, a svoju su kreativnost osnovci pokazali na proslavi Dana škole, priredbom, ali i prodajnom izložbom radova.

Robot i glagoljica

Projektni dani u matičnoj i područnim školama provodili su se u brojnim radionicama od "Glagoljice u spektru boja", "Glagoljice u kuhinji", izrade kolača u obliku glagoljskih slova, do "Glagoljice na modnim dodacima" i "Robotike kroz Aleju glagoljaša".

- Radili smo program zahvaljujući kojem se roboti kreću po glagoljskim slovima koji tvore riječ Istra, povjerila nam je osmašica Hela Zornada.

- Projektni dani dugogodišnja su tradicija naše škole i time želimo potaknuti kreativnost svih učenika u svakom segmentu. Izborom ovogodišnje teme htjeli smo pokazati da se glagoljica može ukomponirati u sve nastavne sadržaje pa čak i robotiku, naglasila je ravnateljica Jadranka Bartolić Muzica.

Projektni dani na temu glagoljice, ujedno su uvod u ovogodišnje obilježavanje srebrnog glagoljaškog saziva, 25. obljetnice Male glagoljske akademije "Juri Žakan" koja će se održati krajem lipnja, najavila je koordinatorica MGA Maristela Rabak Tomašić.

Ljetna škola

Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja" provoditelj je jednotjedne ljetne državne škole učenja glagoljice, jedine takve vrste u Hrvatskoj, koja se održava u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje, a suorganizaciji Grada Buzeta. Mala glagoljska akademija namijenjena je šestašima iz hrvatskih škola koji tijekom svog boravka u Roču uče glagoljicu i proučavaju glagoljsku materijalnu i nematerijalnu kulturu. (Napisala i snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

se kreću po glagoljskim slovimaOBILJEŽEN DAN OSNOVNE ŠKOLE "VAZMOSLAV GRŽALJA" IZ BUZETA Roboti se kreću po glagoljskim slovima - Projektni dani su dugogodišnja tradicija naše škole, a izborom ovogodišnje teme htjeli smo pokazati da se glagoljica može ukomponirati u sve nastavne sadržaje pa čak i robotiku, naglasila je ravnateljica Jadranka Bartolić Muzica NAPISALA I SNIMILA Gordana ČALIĆ ŠVERKO BUZET Svih 466 učenika Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja"; iz matične škole Buzet te područnih škola u Roču, Vrhu, Lanišću i Livadama uključilo se u ovogodišnji projekt "Glagoljica" realiziran tijekom tri školska dana, a svoju su kreativnost osnovci pokazali na proslavi Dana škole, priredbom, ali i prodajnom izložbom radova. Robot i glagoljica Projektni dani u matičnoj i područnim školama provodili su se u brojnim radionicama od "Glagoljice u spektru boja", "Glagoljice u kuhinji", izrade kolača u obliku glagoljskih slova, do "Glagoljice na modnim dodacima" i "Robotike kroz Aleju glagoljaša". - Radili smo program zahvaljujući kojem se roboti kreću po glagoljskim slovima koji tvore riječ Istra, povjerila nam je osmašica Hela Zornada. - Projektni dani dugogodišnja su tradicija naše škole i time želimo potaknuti kreativnost svih učenika u svakom segmentu. Izborom ovogodišnje teme htjeli smo pokazati da se glagoljica može ukomponirati u sve nastavne sadržaje pa čak i robotiku, naglasila je ravnateljica Jadranka Bartolić Muzica. Projektni dani na temu glagoljice, ujedno su uvod u ovogodišnje obilježavanje srebrnog glagoljaškog saziva, 25. obljetnice Male glagoljske akademije "Juri Žakan" koja će se održati krajem lipnja, najavila je koordinatorica MGA Maristela Rabak Tomašić. Ljetna škola Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja" provoditelj je jednotjedne ljetne državne škole učenja glagoljice, jedine takve vrste u Hrvatskoj, koja se održava u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje, a suorganizaciji Grada Buzeta. Mala glagoljska akademija namijenjena je šestašima iz hrvatskih škola koji tijekom svog boravka u Roču uče glagoljicu i proučavaju glagoljsku materijalnu i nematerijalnu kulturu.  - GO03383220.jpg Školska vokalna skupina  - GO03383219.jpg Priredbom obilježen školski praznik  - GO03383223.jpg Glagoljica i robotika


Podijeli: Facebook Twiter