Rekonstruira se Županijska skupština u Pazinu

Darko Tumpić u maloj dvorani Spomen doma (A. DAGOSTIN)
Darko Tumpić u maloj dvorani Spomen doma (A. DAGOSTIN)

Predsjedavajući Skupštinom Istarske županije ubuduće će umjesto na zapadnoj strani male dvorane Spomen doma u Pazinu sjediti na južnoj, dok će 45 županijskih vijećnika biti posjednuti "saborski" u tri niza klupa uzduž dvorane, a ne kao dosad "školski" u klupama jedni iza drugih.

Promjena orijentacije prostora samo je jedna od novina koju donosi prekjučer započeta rekonstrukcija ovog dijela Spomen doma u kojem godinama stoluje najviše istarsko predstavničko tijelo - županijska skupština. Investitor radova vrijednih 300 tisuća kuna je Istarska županija, obavlja ih pazinska tvrtka Internova s podizvođačima, a trenutno su u tijeku građevinski radovi. Postavljaju se gipsane ploče na tri pozicije. Na ulaznom dijelu postavlja se knauf pregrada koja će smanjiti buku iz hola, a poslužit će kao postolje za projektor koji će se na nju montirati. Projekcije će se prikazivati na središnjem dijelu staklene površine koja je dobila posebnu stijenku, dok je na istočnom dijelu postavljena još jedna pregrada iza koje će biti prostor za garderobu, pojašnjava nam Darko Tumpić, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta koji gospodari zgradom. Dodaje da će se orijentacija prostora bez većih problema moći vratiti na staro, ovisno o vrsti priredbi i broju posjetitelja.

Podsjetimo, nova zgrada Županijske skupštine bila je planirana u starom i zatvorenom pazinskom kinu i okolnim dijelovima zgrade, ali se zbog recesije i velikih troškova od toga na određeno poduže vrijeme odustalo.

"U rekonstrukciju postojeće dvorane u kojoj se održava Županijska skupština smo krenuli zbog dotrajalosti namještaja i reorganizacije prostorije", kaže županijski pročelnik za održivi razvoj Josip Zidarić koji je sa stručnom službom županije pripremio prijedlog zahvata. Idući bi tjedan trebao doći red na parketara koji će tri puta prebrusiti i lakirati parkete površine gotovo 300 četvornih metara. Zatim će se obaviti elektroinstalacijski radovi, a unaprijedit će se i rasvjetna tijela, jer je rasvjeta dosad bila nedovoljna.

"Onda čekamo namještaj naručen iz Italije: stolice, stolove, konferencijski stol, govornicu… Računamo da će sve stići do zasjedanja Županijske skupštine koje je predviđeno u prvom dijelu rujna", zaključuje pročelnik Zidarić. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter