Ravnić: Pokrenuli smo općinu s mrtve točke

Dobitnici općinskih priznanja
Dobitnici općinskih priznanja

Uz bogat kulturno-umjetnički program, u nazočnosti brojnih gostiju, Općina Ližnjan protekle je subote svečano proslavila svoj dan te uručila priznanja ovogodišnjim laureatima.

Tim je povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su se vijećnicima i gostima obratili zamjenica župana Giuseppina Rajko, načelnik Marko Ravnić i predsjednik Općinskog vijeća Saša Škrinjar. Ravnić je naglasio da je, zajedno sa svojim timom, u proteklih godinu dana uložio maksimalan napor da općinu pokrene s mrtve točke, stane na kraj podjelama te se okrene europskim fondovima i realizaciji zacrtanih projekata.

- Homogenizirali smo se u jednom cilju, a to je pokrenuti našu općinu koja ima ogroman potencijal. No, da bi se taj potencijal u potpunosti valorizirao, treba još puno mukotrpnog rada i zasukavanja rukava. Uvjeren sam da smo na pravom putu da to i ostvarimo, rekao je Ravnić.

Općinsku Zlatnu povelju dobili su Barbara Markulinčić te posthumno kirurg Marčelo Miletić, plaketa je dodijeljena Udruzi za proizvodnju kulture Zvona i Nari, dok su priznanja uručena Klementini Balde, Nataliji Carraro, Ana Mariji Mijandrušić, Ivanu Miloševiću i Juraju Tekoviću.

Dan Općine uveličali su članovi KUD-a Kuje, folklorno-vokalni sastav i zbor Zajednice Talijana Šišan, polaznici područnih osnovnih škola u Ližnjanu, Šišanu i Valturi, Dječjeg vrtića Bubamara, dok su vlastitu poeziju kazivale Mira Balde i Ivan Milošević. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter