Raskopali novi asfalt, jer su zaboravili priključak

Umjesto dovršetka asfaltiranja, ponovno kopanje (M. ANGELINI)
Umjesto dovršetka asfaltiranja, ponovno kopanje (M. ANGELINI)

"Nedavno ste pisali da će se radovi na dijelu nogostupa u Kolodvorskoj ulici prema željezničkoj stanici zgotoviti, ali umjesto toga, područje radova se proširilo do početka ulice i sada smo sasvim bez nogostupa. Teški strojevi do samih zidova zgrade, a rubni dijelovi nogostupa sasvim izrovani uključujući i zeleni pojas od drvoreda. Može se vidjeti presječeno korijenje, između ostalog".

Zaboravili zgradu

"Da li možemo uskoro očekivati kraj uređenja nogostupa, odnosno pješačke zone i zelenog pojasa, vraćanje ulice u prvobitno stanje, ne znamo jer stanarima nitko ništa ne objašnjava. Natpis s najavom radova i opisom što će se raditi bio bi sasvim dostatan, ali je izostao. Želimo što prije normalno izići s kućnog praga na pješački nogostup", dio je pisma čitatelja pristigao ovog tjedna u našu redakciju.

No, situaciju je jučer začinio i poziv stanara Splitske ulice koji se nije mogao načuditi situaciji u svojoj ulici. Kako nam je kratko rekao, ujedno nas pozivajući da vidimo što rade, dan ranije su asfaltirali, a jučer ujutro ponovno počeli kopati.

- Ovo je takva aljkavost da se to ne da opisati. A razlog je što su zaboravili priključiti zgradu u Splitskoj 3 na obalni kolektor, ustvrdio je naš sugovornik.

No, obilaskom terena, od predstavnika tvrtke Pragrande saznajemo da im je za priključivanje te zgrade naknadno javljeno i da su zato morali ponovno kopati na sreću samo prvi, nosivi sloj asfalta koji su postavili, umjesto da nastave s asfaltiranjem. Iako se za sada ne zna kada bi ovi radovi mogli biti gotovi, navodno tvrtka Cesta ima rok za dovršetak asfaltiranja 13. lipnja. Tu informaciju od predstavnika Cesta na terenu nismo uspjeli potvrditi jer nas je za sve odgovore uputio na naručitelja radova - Grad Pulu.

Kopali krivi kanal

Od Biserke Jovanović, stanarke Splitske ulice, također saznajemo da ne vidi kraj kada će ovi radovi završiti, a strojevi napustiti njihovu ulicu.

- Problem je i raskopan nogostup i to što jedan dan asfaltiraju, pa dan kasnije opet kopaju, a ispred našeg ulaza umjesto do kanalizacije kopali su po kanalu od struje i vode. Još sam ih pitala da li znaju gdje trebaju kopati jer imam sve nacrte, ali su mi oni rekli da ništa ne brinem da sve znaju. I što se dogodilo? Kada su shvatili grešku, iskopali su novi kanal radi priključka za kanalizaciju, ali su ostavili raskopan onaj drugi ispred ulaza i ja ne znam kada će to uopće asfaltirati, ispričala nam je Jovanović.

O jučerašnjem iznenadnom kopanju novog asfalta u Splitskoj ulici, ali i dovršetku radova u Kolodvorskoj upitali smo nadležne u Gradu Puli. Prema njihovom odgovoru, investitor, a to je tvrtka Pragrande d.o.o. radio je na izgradnji priključaka na kanalizacijsku mrežu objekata Splitska 2 i Ravenska 8. No, prilikom provjere sustava utvrđeno je propuštanje iz jednog priključka koji, kako tvrde u toj tvrtki, uopće nije bio evidentiran zbog čega su pristupili njegovoj hitnoj sanaciji. "Trenutno su u tijeku radovi na sanaciji asfaltnog zastora kolnika i nogostupa. Radove izvodi Cesta d.o.o., a radovi predviđaju i zamjenu dotrajalih rubnjaka i slivnika oborinske odvodnje te izradu rampi za svladavanje arhitektonskih barijera. Okončanje radova planira se idućeg tjedna", kažu u svom odgovoru iz Grada Pule. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Manuel ANGELINI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter