Radnici Purisa spriječili odvoz robe iz tvornice


Radnici mesne industrije Puris iz Svetog Petra u Šumi jutros su spriječili da se iz skladišta gotovih proizvoda, navodno put Petrinje u matičnu tvrtku Gavrilović, odvezu gotovi mesni proizvodi. Za razliku od blokade u petak kada su na pritisak poslodavca odustali od blokade ovoga su puta ustrajali, pa je uprava konačno naredila pridošlim teretnim vozilima da se vrate kući.

Ispred, a ni unutar ograde tvrtke ponovo nismo zatekli nikoga od radnika koji su se nalazili unutar hala i zgrada tvornice, dok nam je portirka kazala da je dobila nalog da novinare ne pušta u krug tvornice. No, sindikalni povjerenik tvrtke Dario Lukšić potvrdio nam je da je blokada bila uspješna te da je uprava, zbog medijskog praćenja situacije, ali i solidarnog protesta svih radnika, odustala od odvoza vrijedne robe iz supetarske tvornice.

Prema nekim informacijama stečaj Purisa trebao bi biti pokrenut već u srijedu, pa se radnici boje da se odvozom umanjuje stečajna masa koja bi se kasnije mogla upotrijebiti za kakvo-takvo obeštećenje radnika. Radnicima prošlog tjedna nije stigla plaća koja inače na račune "sjeda" 20. u mjesecu, a zasad se ne zna ni kada će.  (Napisao i snimio Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter