Rabac: Zadovoljni i gosti i turistički djelatnici

Turisti u razgledavanju rabačke rive (N. LAZAREVIĆ)
Turisti u razgledavanju rabačke rive (N. LAZAREVIĆ)

U četiri rabačka hotela Riviere Adrije i njenom autokampu Marina te u tri hotela tvrtke Maslinca uskrsne blagdane provelo je oko 3.100 gostiju, mahom iz Njemačke.

Hedera, Narcis i Mimosa, tri hotela Maslinice, na Veliku subotu brojala su oko 1.300 gostiju, što znači popunjenost od 95 posto, a voditelj recepcijskog poslovanja Alan Zahtila predviđao je stopostotnu popunjenost na sam Uskrs.

- Već godinama poslujemo s agencijom koja goste vodi na "kurtur", odnosno lječilišna putovanja. Gosti su vrlo zadovoljni, iz zadnje grupe ponovo nam je došlo njih 68 posto. Početkom mjeseca otvorili smo renoviranu Mimosu, koja sada ima četiri zvjezdice, sobe su proširene, opremljene novim namještajem, a imamo ih i 14 više nego prije, kaže on.

- Do početka sezone imat ćemo izgrađen bazen, iznad kojega ćemo proširiti restoran za oko dvjestotinjak mjesta pa ćemo pružati još više komoditeta, kaže šef sale Elvis Vidak.

Četiristotinjak gostiju Mimose doputovalo je iz njemačke pokrajine Sjeverna Rajna - Vestfalija. Wolfgang Hoinko dolazi iz Bochuma kod Dortmunda.

- U Istri smo boravili 1990. godine, kada smo u Umagu s djecom proveli tri tjedna. Poslije toga smo posjetili i Podgoricu u Dalmaciji, a ove godine smo supruga i ja izabrali Rabac iz zdravstvenih razloga. More je prekrasno, ima puno zelenila, usluga je dobra, a ima se što vidjeti i iz kulturne baštine, kaže on.

Edit Sturm dolazi iz Detmolda, grada koji je poznat po obližnjem arheološkom nalazištu bitke Rimljana i Germana, koja se odigrala 9. godine.

- Prvi put sam u Rapcu i ugodno sam iznenađena ljubaznošću domaćina, ljepotom krajolika i uslugom. Nema sunca, ali ja mislim da je ovo zdravo vrijeme. Sviđaju mi se snažne masaže koje se ovdje daju polako, bez onog "brzo - brzo, ostali čekaju". Vjerojatno ću ponovno doći, kazala nam je.

Sjetimo li se da je TZ Grada lani pokrenuo brendiranje Labina i Rapca kao destinacije ugode, zdravlja, prirodnosti i uravnoteženosti duha i tijela, a sve to sjedinjeno pod imenom Sentone, antičke zaštitnice putnika u ovom dijelu Istre, čini se da je ideja pala na plodno tlo.

Zadovoljni su i iznajmljivači plovila na rivi, koji su uoči blagdana bili skeptični. Nerino Jakovčić se svojim "Explorerom", brodom za podvodno razgledavanje, vratio u rabački akvatorij nakon četiri godine poslovanja u Baški na Krku. Ondje je, veli, više turista, ali i više vjetra.

- Zapuše ti bura na vrhuncu sezone i ti se po tri, četiri dana ne možeš nigdje maknuti. Ovdje ipak možeš goste odvesti u razgledavanje zaljeva, a osim toga sezona duže traje. Dvojica nas ušlo je u kooperaciju, nešto je krenulo i nadamo se dobroj sezoni, kaže on.

I terase ugostiteljskih objekata bile su dobro popunjene, a trgovine sa suvenirima i bižuterijom su širom otvorile vrata. Opći je dojam da su unatoč nesklonim vremenskim uvjetima uskrsni blagdani odaslali pozitivan signal s puta prema turističkoj sezoni. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter