Rabac: Novih 200 parkirnih mjesta iznad Girandelle


Grad Labin je posljednjih godina uložio znatna financijska sredstva za izgradnju novih i uređenje postojećih parkirališnih površina kako u Labinu tako i u turističkom naselju Rabac, a sve u svrhu rješavanja problema prometa u mirovanju koji je posebno izražen za vrijeme turističke sezone.

U ulici Slobode, najprometnijoj rabačkoj ulici, u kojoj za svake turističke sezone bilježimo po nekoliko prometnih nezgoda, postavljeni su metalni stupići kako bi se onemogućilo parkiranje na nogostupu te pridonijelo sigurnosti prometa.

Iznad turističkog naselja Girandella završena je prva faza izgradnje otvorenog parkirališta, gdje će se osigurati novih dvjestotinjak parkirnih mjesta, u što je uloženo 956 tisuća kuna, dok je u uređenje parkirališta ispod Ulice Slobode čime se dobilo novih četrdeset parkirnih mjesta uloženo dodatnih 80 tisuća kuna. Izgradnja parkirališta Girandella, koja je nedavno završena, obuhvaća zemljane radove s uređenjem zemljane podloge parkirališta. U cilju stvaranja kvalitetnijih uvjeta parkiranja na novom parkiralištu u narednom razdoblju planira se asfaltiranje i označavanje parkirališta te vertikalne i horizontalne signalizacije.

Od Dalibora Zupičića, direktora Gradskog poduzeća Labin 2.000 doznajemo da se izgradnjom parkirališta mijenja i cijena parkiranja na tom prostoru, te će tako prvih pola sata parkiranja biti besplatno, za sat vremena plaćati će se tri kune, a cjelodnevna parkiran kartica plaćat će se 15 kuna. Osobe s prebivalištem na području Grada Labina imaju mogućnost kupnje sezonske karte, koja traje od 15.lipnja do 15. rujna za 150 kuna, dok svi ostali za isto moraju izdvojiti 50 kuna više. (A. ŠĆULAC)
 


Podijeli: Facebook Twiter