Pune čaše i bokalete u Rovinjskom Selu

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

U petak svi putovi vode u Rovinjsko Selo, na tradicionalnu Antonju smotru vina i maslinovog ulja Rovinjštine. Grad Rovinj organizirao je i besplatan gradski prijevoz na relaciji Rovinj- Rovinjsko Selo s autobusne stanice u 16, 17, 18 i 19 sati, a povratak je zakazan za 22, 23 i 24 sata. Oni koji iskoriste tu šansu imat će prilike uživati u 26. po redu izložbi vina i 14. po redu smotri maslinovih ulja Rovinjštine, kao i 4. festivalu istarske supe. 

Izložba i degustacija vina i maslinovih ulja, u Domu kulture, zakazana je s početkom u 16 sati, nakon čega slijede i dvije vođene degustacije koje su besplatne. U 17.15 sati najavljen je nastup učenika Glazbene škole B.Music&Production, a pola sata kasnije i KUD-a "Stjepan Žiža" iz Rovinjskog Sela. Svečano otvorenje Antonje i Festivala istarske supe najavljuje se za 18 sati, nakon čega slijedi i podjela nagrada i diploma najboljim proizvođačima ovih dviju istarskih tekućih posebnosti.

Što se pak tiče 4. festivala istarske supe, ona započinje u 19.30 sati pokaznim pripremanjem u režiji kuhara-Josipa Pina Kuhara, nakon čega se sve do 23 sata priprema i supa za posjetitelje. U međuvremenu, dakle u 20 sati bit će i proglašenje i podjela nagrada za najbolju supu u dvjema kategorijama- tradicionalnoj  i kreativnoj istarskoj supi. Uz pune čaše i bukalete, čijom kupnjom posjetitelji sudjeluju i u nagradnoj igri, a o kojima bi trebali brinuti proizvođači za dobru zabavu i ugodnu atmosferu zadužen je Bruno Krajcar.

U subotu je za zabavni program koji započinje u 20.30 sati zadužena Lidija Bačić i  Riballta Band. Također, osiguran je besplatni prijevoz iz Rovinja u 21 sat, kao i povratak iz Rovinjskog Sela točno tri sata iza ponoći.

I ove godine organizatori Antonje su  Udruga AgroRovinj, Mjesni odbor Rovinjskog Sela, Istarska županija dok je pokrovitelj Grad Rovinj. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter