Pulskoj bolnici dva milijuna kuna za novi CT

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U prijedlogu državnog proračuna za 2015. godinu našlo se i dva milijuna kuna više za pulsku Opću bolnicu. S obzirom da je bolnica nedavno morala poništiti nabavku za kupnju novog CT uređaja, budući da je Ministarstvo zdravlja poručilo da ove godine nemaju osigurana sredstva kojima bi se sufinancirao taj aparat, bolnica je do daljnjeg obustavila nabavku.

Jesu li tih dva milijuna kuna iz državnog proračuna sada sredstva koja će se u drugom pokušaju namijeniti za kupnju CT-a,  pitali smo sanacijsku upraviteljicu bolnice dr. Irenu Hrstić. Dodajmo i to da kupnju tog uređaja vrijednog 4 milijuna kuna, u 49 postotnom iznosu sufinancira Ministarstvo, a ostatak bi dala Istarska županija.

- Znamo da su tih dva milijuna kuna koja su sada prebačena za iduću godinu namijenjena za nabavku našeg CT-a i samo se nadam da će tako i stvarno biti, jer isto nam je bilo rečeno i ove godine pa je nažalost ispalo drugačije. Županija je također sredstva za CT prebacila u proračun za iduću godinu, kazala je dr. Hrstić.

Na pitanje što je sa postojećim CT uređajima i jesu li trenutno u kvaru kako neslužbeno doznajemo, Hrstić veli da  uređaji rade, no kako je rekla, znaju se dogoditi i takve situacije. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter