Pulski učenici i profesori najbolji u istarskom školskom sportu

Najbolje srednjoškolsko sporto društvo i mentorica - gimnazijalke i prof. Đeni Blarežina
Najbolje srednjoškolsko sporto društvo i mentorica - gimnazijalke i prof. Đeni Blarežina

U Osnovnoj školi Veli Vrh održana je završna svečanost na kojoj se Školski sportski savez Istarske županije prisjetio najboljih trenutaka iz godine koja je na završetku. Na svečanosti su prisustvovali mnogi uzvanici iz svih institucija koje su na neki način uključene u djelovanje, među njima i zamjenica župana Vivian Benussi, tajnik Sportske zajednice Istarske županije Dario Koraca, predsjednica Nadzornog odbora Saveza Miranda Damijanić Roce, te ravnatelji osnovnih i srednjih škola, odnosno mentori školskih sportskih društava.

U školskom sportu 8.614 učenika

Kako je istaknula u uvodnom govoru predsjednica Školskog sportskog saveza Istarske županije Daniela Koljđeraj, bila je to prigoda zahvaliti školskim sportskim društvima i mentorima osnovnih i srednjih škola za postignute rezultate u školskom sportu, kojim se bavi više od 8.614 učenika.

Temeljem ostvarenih sportskih rezultata na gradskim i županijskim prvenstvima, te poluzavršnim i završnim natjecanjima državnog prvenstva proglašena su najuspješnija školska sportska društva u Istarskoj županiji. Najboljima su se pokazali učenici i učenice pulskih osnovnih i školskih škola, ali i njihovi mentori profesori. Najboljim sportašima među istarskim osnovnoškolcima pokazali su se polaznici Osnovne škole Veli Vrh, iza kojih su se plasirali sportsko društvo Mladost pazinske OŠ Vladimir Nazor, te polaznici žminjske OŠ Vladimir Gortan. U konkurenciji istarskih srednjih škola najbolje sportaše ima pulska Gimnazija, a iza njega po rezultatima su rovinjska srednja škola Zvane Črnje, te porečka Mate Balota.

Za najuspješnija sportska društva zaslužni su zasigurno i profesori tjelesne kulture, a najuspješnijim mentoricama/mentorima pokazali su se pulski profesori, Salja Sijarić, profesor iz Osnovne škole Vidikovac koji je "slavio" ispred Jadranke Červar iz pazinske OŠ Vladimira Nazora i Siniše Ivaniševića iz žminjske Vladimira Gortana, te Đeni Blarežina, profesorica pulske Gimnazije, koja je "slavila" ispred Antona Malnara iz porečke Mate Balote i Daniele Koljđeraj iz pulske Tehničke škole.

Sijarić i Blarežina najbolji mentori

Na svečanosti su posebna priznanja dodijeljena su školskim sportskim društvima osnovnih škola za ostvarena sportska postignuća u protekloj godini, a primili su iz sportska društva osnovnih škola Šijana Pula, Jurje Dobrila Rovinj, Kaštanjer Pula, Joakima Rakovaca Sveti Lovreč, Vodnjan Vodnjan i Petra Studenca Kanfanar. Kod srednjih škola posebno priznanje išlo je u Strukovnu školu Eugen Kumičić iz Rovinja. Zahvalnice za dugogodišnji i osobni doprinos razvoju i popularizaciji školskog sporta uručene su profesorima Danku Faraguni, Mati Vidoviću, Milivoju Gospiću i Vinku Kričku. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter