Puljanka je primjer uništavanja poduzeća

(B. P.)
(B. P.)

Kako je naglasio, na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik gradskog odbora HDZ-a Zrinko Kajfeš te tajnik Ivica Butorac i županijski skupštinar Marino Roce, tvrtka Puljanka je idealan primjer kako se uništavaju poduzeća, kako radnici ostaju bez posla i kako se manipulira kapitalom.

- Puljanka je primjer poduzeća koje je, u sprezi bivših vlasnika i lokalnih vlasti, dovedeno u tešku, gotovo bezizlaznu situaciju. Lokalnoj je politici dopušteno da, na granici kriminalnih radnji, u dogovoru s bivšom upravom unište poduzeće u kojem je nekada bilo zaposleno gotovo 500 radnika. Sada, svi koju su participirali u tim radnjama šute i bježe od problema kojega su zajedno generirali. Želimo upozoriti na probleme u kojima se nalazi, sada oko 250 radnika Puljanke, jer oni ne smiju ostati na cesti i netko mora odgovarati za propuste koji su doveli do ove situacije, naveo je Kajfeš te dometnuo da "alanfordovski" zvuči da je Grad Puljanci bio dodijelio i nagradu za iznimna dostignuća i doprinose od osobitog značaja za grad.

Govoreći o Kukuriku koaliciji Kajfeš je naveo da su radnicima bez plaće osigurali minimalne plaće, ali samo par mjeseci prije izbora, umirovljenicima s mizernim mirovinama pučku kuhinju, a studentima bez posla radne vize za Novi Zeland. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter