Puljani u par sati pokupovali svu divlju ribu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Već s prvim satima jutra Puljani su pokupovali svu divlju ribu koju smo nudili. Od 10 sati nadalje ostala nam je samo ona iz uzgoja", rekla nam je jučer ujutro Ermina Blagajčević, prodavačica na pulskoj ribarnici. Kako je dodala, preostali su tako brancini po 65 i 75 kuna, orade po 65, 75 i 85 kuna, lignje po 60 i 120 kuna, ali je bila i više nego sigurna da će do kraja radnog dana otići i domaći škampi koji su se prodavali po 100 kuna za kilogram i repovi kozica po 120. "To je ono što ljudi traže, a što će u ponudi biti i na Veliki petak", kaže nam Ermina.
 
Na drugim su štandovima u ponudi bili i rombi po 130 i 140 kuna, folpi po 35 kuna i šuri po 40. Na jednom smo štandu zatekli i romba kapitalca od 9,1 kilogram koji se nudio za 130 kuna po kilogramu, odnosno gotovo 1.200 kuna. Baš za našeg obilaska našao se i kupac koji je o konačnoj cijeni ipak pregovarao s prodavačicom.
- Moram samo provjeriti hoće li nas biti dovoljno da ga pojedemo pa ću se odlučiti o kupnji. Radit ćemo ga pod čripnjom s krumpirima. Došao sam danas na ribarnicu zbog škampa, ali nemaju friške, nego samo uvozne, a to ne želim, kaže nam Puljanin Luciano Cvek. Dodaje da se u njegovoj obitelji jede puno ribe jer je svi vole pa će tako i rombo zasigurno naći svoje poklonike.
 
Na jednom su se štandu nudile školjke. No, kako saznajemo od prodavačice iz obrta "Đuka", ljudi ipak radije uzimaju ribu. Oni koji se ipak odluče za školjke mogu birati između oštriga koje su se prodavale po 50 kuna, dondola po 100 kuna, mušula po 80 kuna. Zanimljivo je bilo i volovsko srce koje se, s manjim školjkama, kako saznajemo, priprema na buzaru, ili pak puževi, koji su se prodavali po 40 kuna, a ljudi ih najviše traže za spravljanje na salatu. Na istom su se štandu prodavali i živi rakovi, grancipori, po 80 kuna za kilogram. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)
 
VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

Podijeli: Facebook Twiter